Het team van de Bruiningsstudio. Brigitte is de vierde van links.
Het team van de Bruiningsstudio. Brigitte is de vierde van links.

De Bruiningsstudio is jarig

WEESP - De Bruiningsstudio aan de Achtergracht is jarig. Brigitte Teunissen opende haar zaak in 1986, dertig jaar geleden dus. Tussen het helpen van de klanten door maakte ze graag de volgende zinnen met ons af.

door Marieke van Veen

Bij jou schijnt altijd de zon...
"Ja, twaalf maanden per jaar. Naar de Bruiningsstudio kom je niet alleen voor een kleurtje, maar ook voor het licht en de warmte. En als je in een dip zit, kun je geestelijk ook enorm opknappen van een zonnebankkuur."

De zonnebank van 1986...
"Waren wel goed want ik heb altijd goed geïnvesteerd, maar niet te vergelijken met de geavanceerde apparaten van nu. Er is vandaag de dag ook veel meer kennis, waardoor je zonnebankkuren nu heel goed kunt afstemmen op iemands huidtype."

Ik ben een goede ondernemer, want...
"Ik beschouw het nooit als vanzelfsprekend dat mensen naar mijn studio komen. Verder bieden we goede kwaliteit, professioneel advies, aandacht en oprechte interesse. Onze klanten blijven vaak nog even hangen voor een drankje en een babbeltje - gezellig!"

Als een klant te vaak onder de zonnebank gaat dan...
"Krijgt hij of zij van mij een studioverbod. Ik sta niet als een politieagent alles te turven, maar als we merken dat iemand excessief vaak onder de zonnebank gaat, dan spreken we die persoon daarop aan. Dat wordt in eerste instantie niet altijd gewaardeerd: ik mag toch ook tien zakken chips kopen in de supermarkt en dat is ook niet goed voor me. Dan zeg ik: dit is mijn toko en mijn verantwoordelijkheid, het lijkt me beter als je je huid een tijdje rust geeft. Als ze het hebben laten bezinken stellen ze onze eerlijkheid en goede zorgen toch wel op prijs. Het komt gelukkig ook maar weinig voor hoor."

Mensen zijn mooier met een kleurtje...
"Er zijn mensen met een prachtige lelieblanke huid, die zou ik het juist afraden. Maar... als je last hebt van oneffenheidjes of als je wat ouder wordt, dan valt dat met een kleurtje wel minder op. En je tanden en ogen komen toch vaak wat mooier uit als je een beetje een kleurtje hebt."

Als ik zelf onder de zonnebank ga, denk ik aan...
"Van alles of aan helemaal niks. Soms ben ik zo druk in mijn hoofd, dan blijf ik maar malen. Maar als ik gewoon lekker ontspannen ben, kan ik er echt heel erg van genieten. Dan is het echt even een break."

De ruzie rondom winkelcentrum Achtergracht is opgelost...
"Ja super! We hebben er erg veel last van gehad. Naast een bouwput zitten is niet leuk, maar vooral het gebrek aan parkeerplaatsen begon echt vervelend te worden. Mijn klanten moesten soms drie rondjes rijden voor ze een plekje hadden. En ondertussen kijk je tegen een leeg parkeerdek aan dat maar niet in gebruik wordt genomen. Ik ben blij, maar het heeft wel veel te lang geduurd."