Dirk formeert ter plekke een band.
Dirk formeert ter plekke een band. Foto: Marieke van Veen

Op het podium rocken met Dirk Scheele

WEESP - Kinderpopster Dirk Scheele bouwde er vorige week woensdag een muzikaal feestje van in de City of Wesopa. Tientallen peuters en kleuters hebben genoten van de voorstellingen.

door Marieke van Veen

Van de zanger (hij heeft onder meer zijn eigen televisieserie 'Op stap met Dirk Scheele' op kinderzender Nickelodeon) hoefden de kinderen echt niet op hun stoel te blijven zitten.

Luchtgitaar
Er werd gedanst, gezongen en muziek gemaakt op uiteenlopende stijlen, van rock-'n-roll en blues tot pop- en wereldmuziek. Hoogtepunt was de formatie van een rockband, steeds meer kinderen kwamen de theatervloer op om mee te rocken met luchtgitaren, emmers en bezems.

Opblaasdolfijnen
Ook het liedje 'Springen als een dolfijn' maakte grote indruk. Scheele gooide daarbij twee grote opblaasbare dolfijnen het publiek in, die vervolgens dankzij alle gretige handjes alle hoeken van de theaterzaal zagen.

Volle zalen
De kinderentertainer speelt vaker in de City of Wesopa en trekt dan altijd veel publiek, vandaar dat er die middag twee voorstellingen waren. Beide keren zat de theaterzaal vol.