Hier komt de eerste openbare trailerhelling van Weesp. Een jarenlange wens gaat in vervulling.
Hier komt de eerste openbare trailerhelling van Weesp. Een jarenlange wens gaat in vervulling. Foto: Christian Pfeiffer

Iedereen kan hier straks een boot te water laten

WEESP - Nog dit watersportseizoen kan iedereen aan de Nijverheidslaan een bootje te water laten op een gemeentelijke trailerhelling. Het college van B en W trekt geld uit om deze jarenlange wens mogelijk te maken.

door Christian Pfeiffer

Een openbare trailerhelling, het is zo'n idee dat al jaren rondzingt in de politiek. Coalitiepartijen WSP, GroenLinks en PvdA namen het zelfs op in hun bestuursakkoord en geven daar nu uitvoering aan. "We hebben honderdduizend euro apart gezet om wensen uit dat akkoord mogelijk te maken en dat potje gaan we hiervoor gebruiken", zo vertelt wethouder Astrid Heijstee.

De trailerhelling komt voor de deur van Nijverheidslaan 14, bij veel Weespers nog wel bekend als de oude Renaultgarage. "We hebben heel veel locaties onderzocht, maar dit was eigenlijk de enige geschikte. De grond is eigendom van de gemeente en we verwachten niet al te veel overlast hier", zo legt Heijstee uit.

Het college heeft haast met de aanleg, maar wil voor de zorgvuldigheid wel nog de toestemming van de gemeenteraad. "Toen we de honderdduizend euro apart zetten voor nieuw beleid hebben we ook afgesproken dit alleen uit te geven in overleg met de politieke partijen. Het komt nog deze maand op de agenda van de raad." Veel weerstand is daar echter niet te verwachten. Na goedkeuring van de partijen kan de vergunning worden aangevraagd en Heijstee hoopt dat daar niet al te veel bezwaren rijzen. Dan kan er dit seizoen nog gebruik worden gemaakt van de helling.

Weesp Marketing gebruikte de plek in ieder geval zaterdag al om hun nieuwste creatie te water te laten: de Welkom-in-Weesp-boot. De 11 meter lange en 3,5 meter brede drijver is zaterdag geleverd.

Weesp Marketing maakte zaterdag al gebruik van de plek

Op deze drijver wordt een huisje gebouwd, een lookalike van de karakteristieke vuurliniehuizen langs de Utrechtseweg. Het resultaat is een varend promotiehuis voor Weesp, dat vanaf komende zomer tijdens evenementen tevoorschijn komt.

De basis voor de Welkom-in-Weesp-boot.