Paul Groen pakte twee weken geleden zilver op het NK atletiek.
Paul Groen pakte twee weken geleden zilver op het NK atletiek.

Atleet Paul Groen kan weer lachen

WEESP - Na een paar jaar met veel blessureleed kan Paul Groen weer lachen. De Weesper atleet keerde eerder deze maand terug op het hoogste plan en pakte knap een tweede plaats op de 60 meter horden van het NK atletiek. "Het had zelfs nog wel goud kunnen worden, maar deze tweede plaats voelt ook wel heel erg lekker", aldus de Weesper.

door Sjoerd Stoop

De goede resultaten op het NK bewezen dat Groen nog steeds tot de Nederlandse top behoort. Hoe anders was dat meer dan een jaar geleden. De Weesper kwakkelde met vele blessures en dacht er zelfs even over om te stoppen. "Dat heeft best door mijn hoofd gespookt, ja. Het was toen echt een jaar van tegenslag na tegenslag. Steeds als je even dacht dat je weer stappen maakte, kwam er een volgende klap. Dat was best frustrerend. Je vraagt je op zulke momenten ook echt af wat je moet doen en of je wel genoeg talent hebt voor de sport. Na een paar maanden zonder sport heb ik mezelf weer kunnen opladen en toen heb ik de knoop doorgehakt om door te gaan. Je houdt toch te veel van je sport om ermee te stoppen. Ik ben er toen weer vol voor gegaan en heb heel hard gewerkt om er weer te komen."

Met alle ellende eenmaal achter de rug droomt Groen ondertussen weer van meer. "Zeker als je beseft dat het NK ook gewoon een gouden plak had kunnen opleveren. Het scheelde maar een haar. En dat geeft vertrouwen, zeker als je weet dat de race nog wel beter kon. Dat vertelde mijn coach ook. De komende weken gaan we hard werken om alle verbeterpuntjes aan te pakken en verder te schaven. Er valt komend jaar nog genoeg eer te behalen. We gaan nu weer werken aan de andere facetten van de meerkamp, zoals de sprongonderdelen. Het hordelopen kan beter, maar gaat goed. De andere onderdelen moeten beter om echt potten te kunnen breken aan de top."

Groen heeft de komende maanden een volle agenda. Het voornaamste doel: presteren op het NK meerkamp. "Daar gaan we nu naartoe werken. Het wordt heel zwaar, want er moet nog veel beter om daar straks met de top mee te kunnen doen. Ik geloof echt dat ik daar een medaille kan pakken. Daarnaast wordt het een doel om mijn record aan meerkamppunten te verbreken. Als je hoger dan de 8000 punten haalt behoor je tot de top 30 van de wereld en maak je aanspraak om deel te nemen aan het EK. Alles moet wel goed gaan om dat te halen en er moeten geen tegenvallers komen, maar dat zou wel echt de kroon op het werk worden. Dat wordt de komende maanden het streven. Alles wat ik vervolgens nog meer haal, zou mooi meegenomen zijn."