De moskee wordt vervangen.
De moskee wordt vervangen. Foto: Christian Pfeiffer

Sloop Moskee Nijhoffstraat begint over twee weken

WEESP - De sloop van de huidige moskee aan de Nijhoffstraat begint deze maand. Dat laat het moskeebestuur weten in een brief aan de buurt.

In week 11 (de week van 14 t/m 20 maart) gaan de slopers aan de gang om de oude Assoenatmoskee af te breken. Als dat gedaan is, wordt meteen begonnen met de bouw van het nieuwe gebedshuis.

Het moskeebestuur is al jaren bezig met de plannen voor een nieuwe moskee. De vergunningen zijn inmiddels allemaal verleend en de financiering is rond.

Het nieuwe gebedshuis gaat bestaan uit een kern met typisch Arabische elementen met een schil van baksteen die past in de wijk. De naastgelegen brede school Kors Breijer heeft dezelfde steen en kleur. De nieuwe moskee heeft koepels, een toren met minaret en een Arabische welkomsttekst boven de ingang.

Als alles volgens planning verloopt moet de nieuwe moskee nog eind dit jaar klaar zijn, zo hoopt het moskeebestuur. De moskee vraagt de omwonenden om begrip voor eventuele overlast. Vragen of opmerkingen kunnen worden gemaild naar moskee.assoenat@gmail.com.