In de twee eerste edities werd er vooral gezongen en gedanst.
In de twee eerste edities werd er vooral gezongen en gedanst. Foto: Marieke van Veen

Weesp Got Talent wil dit jaar nog meer variatie

WEESP - Als het aan jeugdtheaterschool Zone 1380 ligt, komt er dit jaar meer variatie in de acts voor Weesp Got Talent. Hoewel de talentenjacht altijd al voor alle leeftijden en alle podiumkunsten openstond, waren het vooral jonge zangers en muzikanten die een gooi naar de titel deden. De organisatie hoopt dit jaar op een breder aanbod.

door Marieke van Veen

De inschrijving is inmiddels geopend, vertelt Pim Laan van Zone 1380. "Iedereen die iets bijzonders kan en dat wil laten zien, kan een mailtje sturen naar pim@zone1380.nl. Vertel daarin op een pakkende manier wat je van plan bent en stuur het liefst ook een demo, een filmpje of wat foto's mee. Aan de hand van het aanbod stellen wij voor beide avonden een gevarieerd programma samen."

Irene Moors
Dit maakt de talentenjacht ook voor het publiek en de jury leuker, denkt Laan. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Tickets zijn voor € 7,50 te koop via zone1380.nl. De voorrondes zijn op zaterdag 23 april en zaterdag 7 mei. De beste acts gaan door naar de finale die zaterdag 2 juli gaat plaatsvinden. Wie er dit jaar plaatsnemen in de jury staat nog niet helemaal vast, maar televisiepresentatrice Irene Moors heeft al laten weten dat ze met alle liefde weer present is.

Andere doelgroepen aanboren
Laan hoopt een breder aanbod te bereiken met een grote promotiecampagne: "Natuurlijk mogen ook de leerlingen van onze jeugdtheaterschool weer meedoen, maar we gaan ook actief andere doelgroepen aanboren, onder meer door muziekscholen, dansstudio's, theatergroepen en andere clubs op Weesp Got Talent te wijzen."

Voor de hele regio
De eerste editie heette Weesp Got Talent en was alleen open voor inwoners van Weesp, wat toen nog tot een soort van diskwalificatie in een voorronde leidde. De tweede editie heette Gooi Got Talent, hoewel hieraan bijna alleen maar Weespers meededen. Nu is er toch weer gekozen voor Weesp Got Talent ("Dat bekt beter"), maar ook mensen uit de omgeving van Weesp zijn welkom om hun kunsten te vertonen.

Televisiepresentatrice Irene Moors wil graag weer in de jury

Eeuwige roem
Een plaats in de top drie levert naast de spreekwoordelijke eeuwige roem ook mooie prijzen op. Zo krijgt de winnaar 250 euro plus een betaald optreden tijdens Weesp Gastvrij. In 2014 wonnen Guido, Simon, Eva en Eva met hun vertolking van The Boxer. In 2015 werd de talentenjacht gewonnen door singer/songwriter Noa Foppen met een eigen nummer.