Na lang nadenken gaf Berrevoets HCAW toch zijn jawoord.
Na lang nadenken gaf Berrevoets HCAW toch zijn jawoord. Foto: Bob Awick

'HCAW moet langer meedoen met de top'

WEESP - Na acht jaar keert Weesper Roy Berrevoets terug als hoofdcoach van de honkballers van het Bussumse HCAW. De Weesper werd twee weken geleden gepresenteerd door de hoofdklasser en staat ondertussen te trappelen om te starten.

door Sjoerd Stoop

Berrevoets kent de Bussumse honk- en softbalclub van haver tot gort. Als speler maakte de Weesper de successen van de Bussumse club mee en als coach stond Berrevoets ook al eerder voor de groep. Na zijn vertrek acht jaar geleden deed Berrevoets even een stapje terug. "Maar het voelt goed om er weer te staan", aldus de kersverse hoofdcoach.

Wat gaf de doorslag om terug te keren?
"HCAW had geen hoofdcoach meer. Ze klopten enkele maanden geleden al aan met de vraag om het roer over te nemen. Het leek me toen te druk om weer als hoofdcoach aan de slag te gaan. Als je het doet, moet je er wel helemaal voor gaan. Enkele weken geleden vroegen ze het nog een keer. Na wat nadenken hak je dan toch de knoop door en zeg je ja. HCAW staat er goed voor. Er staat een prima team met een aantal uitstekende spelers en daarnaast klopt het plaatje eromheen ook. Dat geeft toch net dat extra duwtje om weer aan de slag te gaan. En daarnaast help je bovenal ook de club waar je al 30 jaar rondloopt, veel mensen kent en successen hebt gehad. Dat speelt ook mee."

Hoe voelde het om voor het eerst weer voor de groep te staan?
"Het was wel weer even wennen. Als je de afgelopen jaren met ervaren jongens hebt gewerkt waar veel vanzelf gaat en nu weer voor een jonge talentvolle groep staat, gaat het heel anders. Je coacht heel anders en let op andere zaken. Daarnaast heb je weer te maken met een echte topsportcultuur. Daar moet je wel even een knop voor omzetten. Maar het komt vanzelf goed."

Hoe staat het ervoor?
"HCAW heeft een aantal sterke spelers aangetrokken en dat merk je. We hebben al enkele oefenduels gespeeld en over het spel waren we met z'n allen best tevreden. Het wordt afwachten hoe het straks gaat als de hoofdklasse van start gaat, maar we hebben alles wat we moeten hebben om te kunnen presteren."

Welke plannen heb je met HCAW?
"HCAW zou een stuk langer kunnen meedoen met de toppers van het klassement. De afgelopen jaren wonnen we met regelmaat één van de duels tegen een sterkere ploeg, maar we moeten nu vaker twee keer aan het langste end trekken: dan presteer je vanzelf beter en het speelt ook lekkerder. Maar aan de andere kant: de andere teams hebben ook heel wat stappen gezet. Het wordt hoe dan ook een leuk en leerzaam jaar."