Klanten voelen zich hier steeds minder prettig.
Klanten voelen zich hier steeds minder prettig. Foto: Christian Pfeiffer

Hangjongeren vallen vrouwen lastig bij winkelcentrum Hogeweij

WEESP - Meerdere vrouwen zijn de afgelopen tijd lastiggevallen tijdens het boodschappen doen in winkelcentrum Hogeweij. Burgemeester Van Bochove gaat met de politie in gesprek om te kijken wat er aan de situatie gedaan kan worden.

door Marieke van Veen

Het relaas van een 33-jarige inwoonster van Driemond bracht afgelopen donderdag de bal aan het rollen. Zij liet weten dat ze die avond even voor 19.00 uur van achteren tussen haar benen was gegrepen. Toen ze zich omdraaide zag ze een jongen van hooguit 12 jaar wegrennen. Hij was samen met een stuk of tien vriendjes.

Camerabeelden
Een omstander rende nog achter de groep aan, maar kreeg de bewuste jongen niet te pakken. Deen heeft beveiligingsbeelden van het gebeuren met de politie gedeeld.

Domino-effect
Nadat een bericht over het incident op onze website WeesperNieuws.nl verscheen, ontstond er een domino-effect. De een na de andere vrouw meldde zich bij ons met soortgelijke ervaringen. Een Weespse laat weten dat een jongetje haar billen betastte en toen wegrende. Twee vriendjes van hem kwamen haar vervolgens vertellen dat de knaap seks met haar wilde.

Schunnige woorden
Een andere Weespse werd weliswaar niet betast, maar kreeg terwijl ze pakken luiers droeg, schunnige woorden naar haar hoofd geslingerd. En misschien niet schunnig, maar wel opmerkelijk: 'Mijn vriend wil een baby van je'. Weer een andere Weespse laat weten dat zij na vervelende ervaringen geen boodschappen meer durft te doen in winkelcentrum Hogeweij. Van haar wilden de jongetjes onder meer weten of ze te koop was.

'Een jongetje van een jaar of 10 greep me tussen mijn benen'

'Doe altijd melding!'
Burgemeester Van Bochove roept iedereen die lastiggevallen is op hiervan melding te maken bij de politie: "Ik begrijp dat aangifte soms te persoonlijk kan zijn, maar doe in ieder geval melding. Want op basis van die cijfers kunnen we handelen." Hij gaat nog deze week met de politie om tafel.
Samenscholingsverbod
De lokale partij Duurzame Stads Belangen vindt dat er wel wat doortastender en daadkrachtiger moet worden opgetreden door het stadsbestuur. De partij heeft het college van B en W eerder deze week schriftelijke vragen gesteld. Fractievoorzitter Gerton van Unnik pleit voor cameratoezicht en een (per direct geldend) samenscholingsverbod voor groepen hangjeugd.