Afbeelding
Foto: Nuon

De tegels voor de tunnel

WEESP - Het is nog even wachten tot de vorst weg is, maar dan komen deze tegels toch echt in het fietstunneltje naar Aetsveld te hangen. De foto is een klein voorproefje van Nuon.

De tunnel wordt onder leiding van Nuon opgeknapt omdat de onderdoorgang in een wedstrijd van de energiemaatschappij werd uitgeroepen tot engste fietstunneltje van Nederland.

In de lente klaar
De opknapbeurt begon vorige maand, maar moest vanwege de kou meteen weer worden opgeschort. Het werk moet komende lente zijn afgerond.


Buurvrouw ziet autodief

WEESP – Een bewoonster van de Sinnigvelderstraat heeft donderdagavond gezien hoe een auto werd gestolen op de parkeerplaats. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De vrouw hoorde rond de klok van elf rare geluiden en zag hoe een man via de passagierskant in een rode Citroën C1 stapte. De man stapte vervolgens weer uit, opende de motorkap en stapte daarna in een grijze Fiat Cinquecento waarin nog twee andere mannen zaten. Kort daarna verruilde de man de Fiat weer voor de C1 en reed daarmee weg.

Signalement
De dief heeft als signalement: lang (rond de 1.90/2.00 meter) met een donkere huidskleur en lange dreadlocks. Hij droeg een zwarte jas met een bontkraag. De gestolen auto heeft het kenteken 4-TZB-50.


Treinverkeer plat om natte man op spoor

WEESP - Er hebben vorige week woensdagmiddag een tijdje geen treinen gereden rondom station Weesp omdat er een man op het spoor liep. Hij was volgens ooggetuigen kletsnat.

De man liep bij spoor 1 en 2 en de NS was genoodzaakt het treinverkeer plat te leggen, zo vertelt een inzittende van de trein. Agenten hebben de man geroepen en aangehouden.