Helma de Boer heeft zin in haar Hel's Kitchen
Helma de Boer heeft zin in haar Hel's Kitchen Foto: Ruth van Kessel

Hel's Kitchen gaat bijna open

WEESP - De posters op de deur kondigen het al een poosje aan: op 2 april opent Helma de Boer haar Hel's Kitchen in de Slijkstraat. Elke dag is de Weespse in het pand te vinden en met vereende krachten wordt de vroegere kinderboekwinkel in een eigentijdse kookwinkel getransformeerd. WeesperNieuws mocht al even spieken.

door Ruth van Kessel

Meteen bij binnenkomst valt het licht en de hoogte van de ruimte op. Helma de Boer heeft het verlaagde plafond eruit gehaald en meteen ademt het pand een andere sfeer. De Boer gaat voor fris modern met een industriƫle look. De toonbank, natuurlijk een keukenblok, domineert de winkel. Stellingen langs de wand en dozen met mooie kookspullen en servies die wachten om uitgepakt te worden. "Het is een hels karwei", lacht De Boer. "Maar ik voel me als een kind in een snoepwinkel: ik mag alles bepalen en ga natuurlijk voor de spullen die ik zelf mooi, leuk en handig vind. Wat is dit leuk!"

Hel's Kitchen...?
"Ik woon al tien jaar met veel plezier in Weesp. Er is volop leuke horeca en leuke winkels, maar het ging me steeds meer opvallen dat het hier ontbreekt aan diversiteit. Met Hel's Kitchen wil ik het aanbod in Weesp mee helpen verbreden. Voor de oudere Weespers: zie mijn winkel als een Moolhuizen 2.0. Ik heb zelfs anderhalf jaar geleden bij dat pand aangebeld met het voorstel om het te huren. Maar dat was toen geen goed moment. Nu huis ik met Hel's Kitchen in de vroegere kinderboekenwinkel De Kleine Prins: ook een prachtig pand op een prachtige locatie."
Hoezo een kookwinkel?
"Ik miste in Weesp een winkel waar je inderdaad die mooie en goede kookspullen kunt kopen. Keukens - kijk alleen al maar rond in Leeuwenveld - zijn tegenwoordig de eyecatchers van een huis. Mensen willen daar mooie spullen neerzetten: keukenspullen die goed zijn en die gezien mogen worden. Vanaf zaterdag 2 april aanstaande kun je daarvoor terecht bij Hel's Kitchen."


Wat kunnen we kopen?
"Ik ga voor degelijke merken als Creuset, Fissler en Solis, allerhande keukenspullen die kwalitatief goed zijn en die goed ogen. Design. Ook kun je terecht voor mooie serviezen, zoals van Asa Germany en het Deense Nordal. Er is zo veel: bamboe broodtrommels, bestek, ik wil het hogere segment, maar ook aparte spullen en hebbedingen."

Je gooit zelf volledig het roer om?
"Na vijftien jaar teammanager te zijn geweest in het BovenIJ-ziekenhuis, vind ik het leuk om aan wat nieuws te beginnen. Mijn overtuiging is dat je altijd alles kunt leren door het gewoon te doen. Met mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener lag het aansturen van een zorgafdeling ook niet voor de hand. Ik spring graag in het diepe: net als destijds met drie jaar voorzitterschap van de S&B-feesten en nu in een eigen winkel die dicht bij mijn hobby koken ligt."

'Keukens zijn tegenwoordig de eyecatcher in een huis'

Ook wel een dappere stap?
"Als ik er niet in zou geloven zou ik het niet doen. Winkelen is een beleving geworden en daar spring ik op in: mensen zich welkom laten voelen. Persoonlijke service is de meerwaarde. Ook ben ik bezig met andere ondernemers met hoe we Weesp met Weesp Gastvrij goed op de kaart kunnen zetten en het aanbod in Weesp naar een hoger plan kunnen trekken."