Donderdag in de City: de film 'Carol'.
Donderdag in de City: de film 'Carol'.

donderdag 24 maart

Koffie om de hoek

Papelaan 99 9.30 uur

Koffie-inloop voor mensen met een GGZ-achtergrond. De sfeer is gemoedelijk en gastvrij. Meer info via 0294 - 41 05 78.

Paasbingo

OAZ-gebouw 14.00 uur

Buurtvereniging de Achtergracht houdt een Paasbingo. Elke prijs is een cadeautje. Zaal open om 13.30 uur.

Film: 'Carol'

City of Wesopa 20.00 uur

Verfilming van 'The Price of Salt' van Patricia Highsmith, in 1952 verschenen onder een pseudoniem. Over de verboden relatie tussen twee vrouwen, waarmee Carol de voogdij over haar dochter op het spel zet. Entree € 8,-.

vrijdag 25 maart

Openingsfeest Don Bosco

Speeltuin Don Bosco 13.30 uur

Opening van het seizoen met een paasfeest. Kinderen kunnen komen spelen en paaseitjes zoeken.

zaterdag 26 maart

Repair Cafe

De Wintertuin 10.00 uur

Het eerste Repair Café met om 10.30 uur de officiële opening door wethouder Astrid Heijstee. Heeft u een kapotte waterkoker of een blouse waar een knoop van af is, kom het dan samen met een deskundige repareren.

Inloop workshop Glasfusen

Verhoeven & Janzee 13.00 uur

Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Deelnemers leggen uit wat ze willen maken en krijgen een prijsindicatie. De begeleiders helpen waar nodig om tot een goed resultaat te komen. Dammerweg 4A.

Feestmiddag De Zonnebloem

De Wintertuin 13.00 uur

Op het programma 'Hollandse Nieuwe' met een eigen theaterproductie vol bekende Nederlandse liedjes. De toegangsprijs bedraagt 10 euro, dat is inclusief koffie, wat lekkers, een borrel en bitterballen. Ook is er een loterij.

Open dag

Roeivereniging 13.30 - 16.30 uur

Roeivereniging Weesp houdt open huis. Bezoekers kunnen een stukje roeien, ‘droogroeien’ op een ergometer, een skiffdemonstratie zien, het clubhuis bekijken en gratis koffie of thee drinken.

Kwisp

Theaterpand Weesp 20.30 uur

Meedoen is belangrijker dan weten. En drinken is belangrijker dan meedoen. Deelname kost 4 euro per persoon, minimaal vijf en maximaal acht mensen per team. Quizmaster is comedian Cindy Pieterse.

zat 26 t/m ma 28 maart

Expositie 4Arts

Weesper Synagoge

Kunst van Edith van Eijden-Calis (keramiek), Renate van Opdorp (tekeningen, etsen en foto's), Ellen Hofstee (sculpturen) en Simone Stawicki (schilderijen, monotypes en mixed media). Zaterdag 13.00 - 18.00 uur, zondag 11.00 - 17.00 uur en maandag 11.00 - 17.00 uur.

maandag 28 maart

Seniorweb

Bibliotheek Weesp 10.00 uur

Seniorweb houdt elke maandagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur inloopochtend in de bibliotheek aan de Oudegracht in Weesp. Informatie over cursussen, hulp en ondersteuning bij problemen met pc, tablet, smartphone etc.

dinsdag 29 maart

Rechtswinkel

Papelaan 99 19.30 uur

Rechtswinkel Weesp houdt spreekuur. Weespers kunnen hier zonder afspraak terecht voor juridische hulp. Aan iedere bezoeker wordt per consult een bijdrage gevraagd van minimaal € 2,-.


Breicafé

OAZ-gebouw 13.00 - 16.30 uur

Buurtvereniging De Achtergracht opent de deuren voor buurtactiviteiten zoals het breicafé, spelletjes, een praatje en op afspraak biljarten. Toegang: gratis.

woensdag 30 maart

Administratie voor Elkaar

Papelaan 99 9.30 - 11.00 uur

Administratie voor Elkaar houdt spreekuur voor vragen op administratief gebied, met uitzondering van belastingaangiftes. Een afspraak is niet nodig.

Voorlezen senioren

Bibliotheek Weesp 10.30 uur

U (of uw partner) houdt van lezen, maar dat is wat moeilijker voor u geworden? Om u te laten genieten van literatuur, gedichten of mooie artikelen is er nu elke woensdag een voorleesochtend.

Mamacafé Weesp

Bibliotheek 10.00 uur - 11.30 uur

Voor (aanstaande) ouders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé in de bibliotheek. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Entree gratis.

Ondernemersmarkt

Vechtstede College 15.00 uur

De leerlingen van mavo 2 houden een ondernemersmarkt. Er zijn standjes met eten, schoonheidsproducten, kaarsjes etc. De markt is onderdeel van het project 'Start young' dat leerlingen leert te ondernemen.

donderdag 31 maart

Film 'Spotlight'

City of Wesopa 20.00 uur

Spannende verfilming van de onthullingen van The Boston Globe over misbruik in de katholieke kerk, waarin de camera de newsroom op de hielen zit. Entree € 8,-.

vrijdag 1 april

The 70's Unplugged

City of Wesopa 20.00 uur

Akoestische muziek is weer helemaal terug. Dit inspireerde Pure 99 tot een muzikale zoektocht naar de schatten van de popmuziek. De band speelt de mooiste akoestische liedjes uit de jaren 70.

zaterdag 2 april

Vechten op de Vecht

De Vecht 10.00 uur

Het begin van het sloeproeiseizoen. De start is vanuit de historische stadskern van Weesp, daarna via de sluis de Vecht op.

Porselein schilderen

Museum Weesp 14.00 uur

Opgeven via museumweesp@weesp.nl. Kosten: € 22,50 inclusief koffie en iets lekkers. Exclusief porselein en museumentree.

De tweede van Zeben

City of Wesopa 20.30 uur

Kim van Zeben kan buikspreken, Bert en Ernie imiteren, een ingeslikt mannetje tot leven wekken en een boze dialoog tussen haar ouders nabootsen. Entree € 16,-.

zat 2 en zon 3 april

Magic Circus in Weesp

Magic Circus 16.00 uur

Het Magic Circus zet de tent op z’n kop. Met een acrobaat die als een vlieg tegen het plafond loopt, een Zuid-Amerikaanse schone in kopstand op de trapeze en nog meer kunststukjes ondersteboven, oftewel Sottosopra op zijn Italiaans. Kaarten vanaf 10 euro.

zondag 3 t/m zat 9 april

Collecte ZOA

Weesp

De collectanten van vluchtelingenhulp ZOA komen langs de deuren.

doorlopend maart

Expositie Aart vedder

Lichthuis

Hier zijn tot eind april dierenschilderijen van Aart Vedder te zien.

Pure 99 speelt akoestische pop uit de jaren zeventig.