Bloemen en kaarsjes voor Naouel.
Bloemen en kaarsjes voor Naouel. Foto: André Verheul sr.

2003: Bitchfight met fatale afloop

WEESP - Het WeesperNieuws bestaat 25 jaar en blikt daarom elke week terug op nieuws uit het verleden. Deze week: de dood van de 18-jarige Naouel El Massaoudi uit Hilversum. Ze werd in 2003 in Weesp doodgestoken door een ander meisje.

Een ruzie over jongens: meer was het niet, maar het was genoeg om een conflict tussen twee meidengroepen totaal uit de hand te laten lopen.

De 18-jarige Naouel uit Hilversum krijgt het aan de stok met een plaatsgenootje als ze ontdekt dat dit meisje met haar vriendje heeft gezoend. De door jaloezie gevoede ruzie wordt steeds grimmiger als vriendinnen van beide meiden zich er ook mee gaan bemoeien. Op donderdag 23 oktober 2003 is Naouels liefdesrivale op bezoek bij een vriendin in Weesp. Naouel weet dat en gaat met versterking naar de flat in de Willem de Merodestraat.

Ze wordt in eerste instantie niet binnengelaten. Maar als Naouel zegt dat ze alleen maar is gekomen om te praten, doet de bewoonster toch de deur open. Vanaf dat moment gaat het gruwelijk mis. Witheet van woede stormt Naouel op haar liefdesrivale af, slaat haar, geeft haar een kopstoot en bijt tot bloedens toe in haar neus. Hierop grijpt de bewoonster van de flat een mes en steekt Naouel twee keer in de rug. Ook een ander meisje loopt messteken op, maar zij overleeft de aanval. Naouel niet: zij overlijdt enkele uren later in het ziekenhuis.

In februari 2004 veroordeelt de rechter de 19-jarige Weespse tot 2 jaar gevangenisstraf en TBS wegens doodslag. Noodweer wordt afgewezen omdat de Weespse zelf de deur heeft opengedaan.

Het verhaal is in 2012 verfilmd voor het tv-programma 'Van God Los'. Deze aflevering, 'Bitchfight' genaamd, trok op de dag van de eerste uitzending 432.000 kijkers.