Het jeugdteam met spelers tot twaalf jaar werd afgelopen weekend kampioen.
Het jeugdteam met spelers tot twaalf jaar werd afgelopen weekend kampioen. Foto: Bastiaan Miché

Eerste succes voor basketballers WVGV

WEESP - Het gaat goed met de basketballers van WVGV. De herrezen Weesper club staat steeds meer op de kaart. Basketbal leeft steeds meer onder de jeugd.

door Sjoerd Stoop

De afgelopen jaren werd de Weesper club vanaf de grond weer opgebouwd. Met enkele jeugdteams wordt er elke week gespeeld. Afgelopen weekend boekte de club een eerste succes: een van de jeugdteams, het team met spelers tot twaalf jaar, werd kampioen. Het hoogtepunt van de club tot nu toe. "Er wordt ook erg leuk gebasketbald door de teams", zegt trainer Ronald Aan. "En dat eerste succesje smaakt naar meer."

Hoe gaat het met de club?
"We hebben echt geen klagen. Alles staat er heel goed voor. Je merkt dat de club de afgelopen drie jaar heel veel stappen heeft gemaakt. We begonnen met twee teams en hebben er nu al vier. Het gaat de goede kant op. Je merkt goed dat de Weesper jeugd warmloopt voor de basketbalsport. Dat komt volgens ons mede doordat het op school nog vaak gespeeld wordt en dat er ook steeds meer topbasketbal op tv komt. We merken dat op de club heel goed. De kinderen nemen vaak vriendjes mee om ook te basketballen."

Hoe hard wordt daarvoor gewerkt?
"Achter de schermen wordt er heel hard getrokken aan WVGV Basketbal. Er loopt een groep hele hardwerkende ouders rond. Dat wordt weer versterkt door een groepje ex-basketballers en dat levert een heel sterk geheel op. We hebben de club met z'n allen de afgelopen jaren weer van de grond af opgebouwd en dat gaat gewoon goed. We verwachten dat de club de komende jaren nog wel meer stappen gaat maken."

'We hopen met de jeugd te werken aan de toekomst'

Welke toekomstplannen heeft de club?
"Toen we zelf nog basketbalden merkte je dat de echt trouwe leden al van jongs af aan voor de club speelden en er ook echt alles voor deden. Dat hopen we nu ook te creëren. Het zou WVGV Basketbal een goede toekomst geven. We hebben toen we begonnen bewust de keuze gemaakt om met jeugd van start te gaan. We hopen met hen te werken aan een kader voor de toekomst. Het hoogste jeugdteam van nu zal over enkele jaren het eerste team kunnen worden als de spelers volwassen zijn. Maar misschien dat het ook sneller gaat. Als er nu een aantal oudere basketballers naar ons toe zou komen om een team te vormen dan zullen we dat niet tegenhouden, maar dat is nog niet aan de orde. We hopen het in ieder geval met de jeugd voor elkaar te krijgen."