Sandra van der Spruit wordt bijgestaan door Tamara Schipper.
Sandra van der Spruit wordt bijgestaan door Tamara Schipper. Foto: Christian Pfeiffer

'Dit keer gaan we niet dansen, maar heerlijk eten'

WEESP - Wie heeft er een roze auto te leen? Heeft iemand toevallig nog een leeg attachékoffertje op zolder staan? En zijn er nog mensen die een prikbord hebben liggen waar ze niks mee doen? Wie Sandra van der Spruit volgt op Facebook vermoedde waarschijnlijk al langer dat ze weer iets aan het bekokstoven is. En inderdaad, de Weespse heeft grote plannen voor een You better Pink 2.0.

door Marieke van Veen

"Zet in je agenda alvast een groot roze kruis door zaterdag 5 november", lacht Van der Spruit. Dat is de datum die ze gekozen heeft voor haar nieuwste benefietevenement. Het is een datum met een zwart randje, waar ze nu een grote roze strik omheen doet: "Het is de sterfdatum van een van mijn beste vriendinnen, die de strijd tegen borstkanker heeft verloren."

Diezelfde vriendin is ook de reden waarom Van der Spruit, nu voor de derde keer alweer, er volop tegenaan gaat om zo veel mogelijk geld op te halen voor Pink Ribbon. In 2011 en 2013 organiseerde de Weespse feestavonden in het dorpshuis van Nigtevecht. Die avonden waren een succes en ze heeft ervan genoten, maar Van der Spruit wilde dit jaar graag wat anders. "Dit jaar vindt You better Pink in Weesp plaats en gaan we niet dansen, maar heerlijk eten."

Het idee is om de Grote Kerk te vullen met grote tafels voor acht tot tien personen. De gasten krijgen een mooi viergangendiner geserveerd, waarvan elke gang bereid wordt door een ander lokaal restaurant: "Bloom Kitchen Bar verzorgt de amuse, restaurant Aaltje maakt het hoofdgerecht en Nelis' IJssalon regelt het dessert. Ik zoek nog een restaurant dat het voorgerecht op zich wil nemen..."

De 180 tot 200 gasten worden die avond volledig in de watten gelegd: "Vanaf het moment dat ze via de roze loper de kerk in lopen, wacht hen een volledig verzorgd programma met culinaire hoogstandjes, goede wijnen, entertainment en een spannende veiling. Dit trekt waarschijnlijk ander publiek dan de dansavonden in Nigtevecht, maar dat is niet erg."

Gasten lopen via de roze loper een tiptop verzorgde avond in

Weet ze zeker dat er niet gedanst gaat worden? "We moeten die zaterdag al om 22.30 uur de kerk uit, omdat er de volgende dag een oogstdienst is. Ik overweeg daarom te kijken of er in de buurt een locatie is waar we een afterparty kunnen houden."

Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen zoals de startdatum van de kaartverkoop, kan kijken op www.youbetterpink.nl of mailen naar info@youbetterpink.nl om zich aan te melden voor de nieuwsbrief.

Afbeelding