Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

We Have erg trots op tweede plaats

WEESP - Naast het veld zat afgelopen jaar zo'n beetje alles tegen voor de handbalsters van We Have. Met vele blessures was het elke week weer passen en meten om een goed team het veld op te sturen. Maar dat laatste lukte de Weespers perfect: We Have pakte ondanks alle tegenslagen knap een tweede plaats.

door Sjoerd Stoop

Dat het de Weespers toch lukte om tweede te worden, maakt de stafleden Patrick Thiry en Eugenie Martens meer dan trots. "Ze hebben het echt heel erg goed gedaan. Als we afgelopen jaar wel gewoon op volle sterkte waren dan hadden we heel ver kunnen komen."

Welk gevoel houdt het team over aan afgelopen jaar?
"Een heel goed gevoel. We hebben heel veel last gehad van blessures, waardoor een vaste kern van het team al snel moest afhaken. De speelsters hadden zelf het doel om de top 3 te halen, maar het doel van de club was vooral om te handhaven vanwege alle blessures. Dat handhaven lukte ons al snel. Dat we nu ook tweede konden worden mag je echt knap noemen."
Hoeveel blessureleed was er?
"We hebben het hele jaar lang zeven blessures gehad. We moesten het elke week doen zonder onze sterkste spelers. Voor onze eerste wedstrijd hebben we ons wel even afgevraagd hoe we het moesten gaan doen en of alles wel goed zou komen."

Waardoor kwam het toch goed?
"De rest van de dames heeft het gewoon heel erg goed opgepakt. Ze stonden er elke week. Daarnaast hebben we het hele jaar enkele jeugdspeelsters mee laten spelen. Dat was soms wel even wennen voor ze, maar ze konden al snel goed meedoen met het team. Dat heeft ons het afgelopen jaar echt geholpen. We hebben de jeugdspeelsters vooral verteld dat ze zonder druk moesten gaan spelen en dat ze geen fouten konden maken. Dat deden ze erg goed. De laatste weken van het jaar konden we ook rekenen op de steun van wat meer ervaren oud-speelsters van het team. Kortom: het was vaak passen en meten, veel mentaal coachen en dat maakte het soms ook wel zwaar, maar we hebben het toch erg knap gedaan."

Hoe nu verder?
"Veel geblesseerde speelsters keren nu langzaamaan weer terug en we verwachten dat we volgend jaar gewoon weer een heel team zonder blessures hebben. En dan kunnen we verder komen dan nu. Als we nu al onze speelsters hadden gehad, hadden we zonder problemen eerste geworden. Dat mag je best concluderen. Volgend jaar gaan we dat proberen. We hebben van afgelopen jaar veel geleerd en dat koesteren we ook, maar wat ons betreft mag het nu snel september/oktober worden. Dan start het volgende handbaljaar en gaan we vol goede moed van start. Dat moet meer ons jaar gaan worden."