Jacqueline van der Kloet bij de lancering van de app.
Jacqueline van der Kloet bij de lancering van de app. Foto: Ruth van Kessel

Jacqueline van der Kloet lanceert bloembollenapp

WEESP - Weesper bloembollenspecialiste Jacqueline van der Kloet lanceerde donderdag de eerste bloembollenapp voor de particulier in de Theetuin op de Ossenmarkt. De lancering trok de aandacht van veel journalisten uit de tuinwereld.

door Ruth van Kessel

Kenners en niet-kenners kunnen met de app Info-Flowerbulbs eenvoudig zoeken op bijvoorbeeld kleur, bloeitijd en hoogte en krijgen dan informatie over de bloembol, de grondsoort waarin ze het beste bloeien en wanneer de bloembol verkrijgbaar is. De app is bedoeld voor internationaal gebruik en is in zeven talen te gebruiken. Zo kan iemand voor wie de Latijnse naam van de bol wat lastig te onthouden is, de bol ook vinden onder zijn naam in het land van de gebruiker. De Nederlandse narcis of de Duitse Osterglocke: in beide gevallen komt de informatie tevoorschijn. De app vervangt het vroegere assortimentsboekje van het Internationale Bloembollen Centrum.

Voorbeeldtuin
Van der Kloet is vooral erg te spreken over hoe particulieren door de app geïnspireerd kunnen worden om bloembollen en vaste planten te combineren. "Dat is toch mijn handtekening en hoe mooi dat kan zijn laat ik al jaren zien in de voorbeeldtuinen hier in de Theetuin", aldus de bloembollen- en beplantingsspecialist. Voor de ontwikkeling van deze app participeerde Van der Kloet in het bedrijf All about Tulips, waarin ze samenwerkte met Frans Roozen (een neef van Niek Roozen) en Miek Stap van het Internationale Bloembollen Centrum. Met twee grote projecten in Duitsland en veel opdrachten in Nederland was het weer een druk jaar voor de bekende Weespse.