FC Weesp won afgelopen weekend van Kampong.
FC Weesp won afgelopen weekend van Kampong. Foto: Bastiaan Miché

'Volop vertrouwen op een goede afloop'

WEESP - FC Weesp werkt toe naar een spannend slot van het voetbaljaar. Het absolute doel: klassebehoud zeker stellen.

door Sjoerd Stoop

FC Weesp verloor de afgelopen maanden vaak en staat nog steeds voorlaatste, maar hoofdcoach Mario Rijnsburger heeft desondanks het volste vertrouwen dat de Weespers volgend jaar wederom als tweedeklasser van start gaat. "We hebben er de spelers voor, we kunnen goed genoeg voetballen en we hebben het afgelopen jaar al vaker laten merken dat we sterk kunnen terugkomen. Daar moeten we nu voor gaan", aldus de Weesper voetbalcoach.

Hoe gaat het met het elftal?
"Het gaat nu weer de goede kant op. Vooral voor de kerst presteerden we erg slecht en hebben we te veel verloren. Als je dan een paar keer achter elkaar geen punten pakt, valt het vertrouwen weg. De afgelopen weken voetbalden we stukken beter en leek het lek wel even boven. We hebben meer punten gepakt, maar je merkt dat we de ene week goed spelen en de andere week weer slechter. Het moet constanter. We houden het soms zelf te spannend. Afgelopen week verloren we na een reeks goede resultaten plots weer kansloos van een van de concurrenten. Dat zegt alles over ons jaar tot nu toe."

Waardoor gaat het slechter dan afgelopen jaar?
"We hebben lang last gehad van veel blessures dus het was erg aanpassen. En dan merk je dat je gewoon tekort komt. We speelden te vaak met een ander team en je merkt dat de jongens daar te veel aan moesten wennen. Normaal gesproken gaat veel vanzelf als je lang met elkaar voetbalt, maar daar ontbrak het nu aan. Gewoon veel pech dus ook, want we hebben verder een goed team."

De komende weken wordt klassebehoud zeker stellen het doel. Gaat dat lukken?
"We hebben volop vertrouwen op een goede afloop. Maar het wordt zeker nog heel erg spannend. We moeten er alles aan doen om de laatste twee plaatsen te ontlopen. Daarmee zouden we rechtstreeks degraderen. Nu staan we nog op zo'n plaats. Als we een plaatsje hoger komen dan spelen we play-offs en hebben we dus nog een kans. Dat kunnen we echt nog wel halen, al hangt veel ook af van hoe de rest van onze concurrenten zelf presteert. We kunnen zelf maar twee dingen doen: onze punten pakken en hopen."

Volgend jaar weer coach
Wat er de komende weken ook gebeurt met het eerste elftal van FC Weesp, Mario Rijnsburger staat volgend jaar weer als hoofdcoach voor de groep. "Dat staat daar los van. Dat hebben we al afgesproken. Maar het zou voor ons allemaal heel erg zonde zijn als we dan als derdeklasser van start moeten gaan. Dat zal een klap worden."