De stadsuitbreiding is nog lang niet af. Er moeten hier nog 2750 woningen en minstens één school bij.
De stadsuitbreiding is nog lang niet af. Er moeten hier nog 2750 woningen en minstens één school bij.

Nieuwe school hier betekent minder lokalen daar

vervolg van pagina 1

De school of scholen in de Bloemendalerpolder moeten ongeveer komen waar nu het oudste en het nieuwste deel van de wijk Leeuwenveld elkaar ontmoeten. Nu is dat nog aan de buitenrand van de wijk, over tien jaar ligt dat midden in de bebouwing.

De dalende trend op de bestaande scholen zorgt voor een complicatie. Een gemeente mag niet zomaar lokalen bijbouwen als er elders in de stad structureel lokalen beschikbaar zijn. Om de scholen in het Leeuwenveld mogelijk te maken, zullen er dus lokalen of zelfs scholen in de stad moeten verdwijnen. De verhuizing van de Jozefschool is mogelijk niet voldoende om in balans te komen. Een vernieuwing en/of combinatie van de twee scholen in Aetsveld, waarbij minder lokalen terugkeren dan er nu zijn, zou een optie kunnen zijn waar de gemeenteraad op een gegeven moment voor zou kunnen kiezen. Een concreet voorstel hiervoor ligt er overigens nog niet.

Bij de toewijzing voor het nieuwe schooljaar kwamen recent voorbeelden naar boven van ouders die hun kinderen niet op de school van hun eerste en soms zelfs tweede voorkeur geplaatst zagen worden. Eijking: "Dat duidt erop dat er minder speling zit om een school naar keuze te kunnen krijgen. Naarmate de oplevering van de nieuwe school in het Leeuwenveld later wordt, wordt dat probleem nijpender", zo wijst hij naar de zandkwestie. Die draait om het bezwaar dat enkele Weesper bedrijven hebben tegen het langsrijden van zandauto's. Het zand voor het inklinken van de enorme bouwvlek wordt gelost langs het Amsterdam-Rijnkanaal en moet dan met zandauto's, over een stukje van het bedrijventerrein, naar de polder worden gereden. Het gaat om circa 280 vrachtwagen per dag, 125 dagen lang voor de eerste bouwfase. Zeven bedrijven, waaronder Denso, Fontijn, B2C Europe en Carlisle, zijn naar de rechter gestapt omdat ze vinden dat de gemeente de zaak onjuist heeft geregeld. De zaak wordt op 21 april behandeld. Er ligt al een voorlopige voorziening, wat inhoudt dat er geen zandtransport mag plaatsvinden zolang er geen uitspraak is gedaan.
Geen zand betekent geen woningen en geen school. Zover zullen de betrokken partijen het niet laten komen. Maar de zes maanden vertraging die het zand rijden nu al heeft opgelopen, zijn zes maanden dat de school later open kan. Volgens Theo van Kan, woordvoerder namens de verwerende bedrijven, hebben B en W bij de vergunningverlening voor het zandtransport steken laten vallen en mag de vertraging niet aan de bedrijven verweten worden.