Leonardo di Caprio won een Oscar voor zijn rol in 'The Revenant'. Donderdag 28 april in de City.
Leonardo di Caprio won een Oscar voor zijn rol in 'The Revenant'. Donderdag 28 april in de City. Foto: Marieke van Veen

dinsdag 19 april t/m vrijdag 22 april

The King

Loods 13 Pronk Juweel | 20.00 uur

Het Vechtstede Theater speelt 'The King: Hamlet vs The Lion King'. Shakespeares klassieker was namelijk de inspiratiebron voor de populaire Walt Disney-film. Kaarten kosten € 7,50, reserveren via vsc.theater@gmail.com.

donderdag 21 april

Koffie om de hoek

Papelaan 99 | 9.30 - 12.30 uur

Inloop voor mensen met een GGZ-achtergrond. De sfeer is gemoedelijk. Meer info via 0294 - 41 05 78.

Themaochtend

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Themaochtend over de geschiedenis van de klassieke muziek. Begrip en appreciatie van de klassieke muziek kan door de uitleg van Joop van Velzen enorm toenemen. Toegang is vrij.

Vollemaanmeditatie

Dr. de Visserlaan 5 | 19.45 uur

Mediteren met de energie van de volle maan. Kom ook nieuw leven blazen in je plannen en/of persoonlijke ontwikkeling. Meld je aan via karin.zevering@gmail.com of bel 06 - 36 30 42 46.

Film: 'The Danish Girl'

City of Wesopa | 20.00 uur

Kunstenaars Einar en Gerda Wegener lijken een gelukkig koppel. Wanneer Gerda haar man als vrouw kleedt wegens gebrek aan een model, leidt dat tot een omwenteling in hun levens. € 8,-.

Healinginloop

Zwave Spoorstraat | 20.00 uur

Een extra boost nodig? Kom naar de gratis healing-inloopavond van Zwave. Er wordt universele energie doorgegeven die helend werkt.

vrijdag 22 april t/m zondag 24 april

MixCity speelt 'WALLS'

City of Wesopa

De jongeren van MixCity spelen 'WALLS', een wervelend stuk over ondoordringbare muren en grenzen die we al dan niet proberen te verdedigen. Regisseur Anne Stoop baseert de producties op de ideeën van de spelers. Zo ontstaan brutale voorstellingen. Kijk voor tijden op wesopa.nl. Entree € 9,-.

vrijdag 22 april

Paren

Theaterpand Weesp | 20.30 uur

Mislukte paren, beroemde paren, verguisde paren: Niek Barendsen en Ilse Warringa spelen tientallen paren door de eeuwen heen – paren die het uitmaken, paren die oorlog voeren en paren die niet meer of juist onophoudelijk paren. Tickets: € 15,-.

zaterdag 23 april

Kledinginzameling

Katholieke kerk | 9.00 - 12.00 uur

Inzameling van kleding, schoeisel, dekens en textiel op het pleintje voor de katholieke kerk aan de Herengracht. De opbrengst is voor Cordaid Mensen in Nood.

Kangoeroeklup

Clubhuis WKV Argus | 10.00 uur

Voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Ook niet-leden zijn welkom om te komen sporten en spelen. Er zijn spelletjes met ballen, pionnen, hoepels en meer.

zaterdag 23 april t/m zondag 8 mei

Meivakantie bij Don Bosco

Don Bosco | 13.30 - 17.30 uur

De diepvries ligt vol ijsjes, de koffie is heerlijk en het gras wordt weer groen. In de meivakantie is Don Bosco iedere dag open met uitzondering van de zaterdagen en dagen met erg slecht weer. Volg Don Bosco op Facebook of Twitter voor actuele openingstijden.

zaterdag 23 april tot zaterdag 14 mei

Bakwedstrijd

De Vriendschap | 10.00 - 16.00 uur

Wie bakt het beste volkorenbrood van Weesp? Bij korenmolen De Vriendschap kan komende zaterdag meel en een folder worden afgehaald waarmee brood kan worden gebakken. Dit brood kan zaterdag 14 mei voor 13.00 uur worden ingeleverd. De inzendingen worden beoordeeld door Weesper bakkers. De winnaar krijgt een broodworkshop.

Zondag 24 april

Van Houten Salon

Van Houtenkerk | 15.00 uur

De Van Houtensalons eren op muzikale wijze de Van Houtentijd tot nu. Dit keer brengt vocalgroup NOON pop- en kleinkunstsongs van nu, afgewisseld met passende teksten en gedichten. Kaarten kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar via een link op stadsherstel.nl.

Geronimo Stilton

Weesper Boekhandel | 14.00 uur

De speurmuis komt voorlezen, signeren en poseren. Geronimo is van 14.00 uur tot 16.00 uur aanwezig en vindt het leuk als er veel kinderen langskomen.

maandag 25 april

Seniorweb

Bibliotheek Weesp 10.00 uur

Inloop van 10.00 uur tot 12.00 uur voor informatie over cursussen en hulp en ondersteuning bij problemen met pc, tablet, smartphone etc.

Jeu de boules

Baan Amstellandlaan | 14.00 uur

Elke maandag speelt een aantal wat oudere dames en heren (indien het weer het toelaat) jeu-de-boules (ook wel petanque) op de baan op de hoek Amstellandlaan/Waarschapsstraat. Nieuwe spelers zijn welkom.

dinsdag 26 april

OAZ-gebouw |13.00 - 16.30 uur

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht opent de deuren voor buurtactiviteiten zoals het breicafé, spelletjes, een praatje en op afspraak biljarten. Toegang: gratis.

Rechtswinkel

Papelaan 99 | 19.30 - 20.30 uur

Spreekuur voor Weespers die hulp nodig hebben bij problemen op juridisch gebied. Aan iedere bezoeker wordt per consult een bijdrage naar draagkracht gevraagd van minimaal € 2,-.

woensdag 27 april

Koningsdag

Centrum Weesp | 7.00 - 23.00 uur

Met een vrijmarkt, optredens, kinderattracties, een lasershow en nog veel meer. Het volledige programma staat op pagina 17.

Carillonconcert Koningsdag

Grote Kerk | 9.15 uur

Stadsbeiaardier Bauke Reitsma bespeelt het carillon van de St. Laurenstoren. Op het programma onder meer 'Oranje boven', het 'Weesper Koningslied' en het 'Wilhelmus'.

donderdag 28 april

Kinderrondleiding

Centrum Weesp | 13.30 uur

Op een leuke manier Weesp ontdekken en tot slot nog een schat vinden en spelen bij Don Bosco. Om 13.30 uur verzamelen voor de Grote Kerk. Kosten: € 5,50. Aanmelden via cora.sloot@mooiweesp.nl.

Film: 'The Revenant'

City of Wesopa 20.00 uur

Oscarwinnende verfilming van de thriller 'The Revenant: A Novel of Revenge'. Met Leonardo di Caprio. Entree 8 euro.

Bouhuijslezing

Synagoge 20.00 uur

De Weesper Synagoge organiseert de 20e Bouhuijslezing. De lezing wordt gehouden door mevrouw Suzanne Rodrigues Pereira. Thema: ‘Toeval bestaat niet’. Muzikale omlijsting door Camerata Fectionata. Toegang € 7,-, inclusief consumpties. Kaartverkoop via de site www.synagogeweesp, De Weesper Boekhandel en op de avond zelf aan de zaal.

NOON treedt zondag op in de Van Houtenkerk.