Vanaf links: Rosalie, Micha, Joep, Mila, Jasper, Jordi, Sanne-Meis en Anna.
Vanaf links: Rosalie, Micha, Joep, Mila, Jasper, Jordi, Sanne-Meis en Anna. Foto: Marieke van Veen

Wie van deze toppers wint de triatlon van 2036?

WEESP - Pas maar op Barry Dooper! Het zou goed kunnen dat de kinderen op deze foto over een jaar of twintig jouw records in de WeesperNieuws Triatlon verpulveren. Ze sporten minimaal vijf keer per week omdat ze willen knallen in de Weesper Kindertriatlon die zondag 28 augustus wordt gehouden.

door Marieke van Veen

Rosalie Schouten (10)
Atletiek / zwemmen / wielrennen. "Ik wil dit jaar het snelste meisje overall worden in de kindertriatlon." Hardlopen is haar passie: "Over 25 jaar ben ik de nieuwe Dafne Schippers."

Micha Varkevisser (12)
Zwemmen / hardlopen / wielrennen. "Ik heb meegedaan aan de talentendag van de triatlonbond. Ik word het hele jaar gevolgd bij mijn wedstrijden. Ik hoop in het NTB-team te komen." Over 25 jaar wil Micha de snelste Weesper in de Weesper Kwart zijn.
Joep Aubel (13)
Fitness / triatlon. Zijn ambitie: "Over 25 jaar heb ik de kwart triatlon van Weesp onder de twee uur gelopen en misschien heb ik dan elders wel een hele triatlon gedaan."

Mila Jonkvorst (12)
Houdt vooral van zwemmen. "Maar ik doe ook mee aan de loop- en fietstrainingen voor de kindertriatlon." Over 25 jaar? "Ben ik de nieuwe Ranomi Kromowidjojo."

Jasper Morsink (11)
Doet aan wedstrijdzwemmen en traint voor de kindertriatlon. "Het leukste onderdeel van de triatlon vind ik het zwemmen, daarna het fietsen en als laatste het lopen."

'Over 25 jaar ben ik de nieuwe Ranomi Kromowidjojo'

Jordi Varkevisser (16)
Zwemmen / hardlopen / wielrennen. "Ik wil bij de 1/8e triatlon van Nederhorst met een mooie tijd finishen. Over een paar jaar hoop ik mee te doen aan de kwarttriatlon en ik wil ooit samen met mijn broertje Micha de Iron Man van Hawaii volbrengen."

Sanne-Meis Schouten (12)
Voetbal / zwemmen / hardlopen. "Voor nu is mijn doel is mezelf te verbeteren in de kindertriatlon. Over 25 jaar hoop ik mee te doen aan de kwarttriatlon van Weesp."

Anna Morsink (14)
Traint voor het jeugd- en juniorencircuit met als afsluiter het NK en de scholierentriatlon. Ze sport maar liefst zeven keer in de week: 4 x zwemmen, 2 x hardlopen en 1 x fietsen. Haar grote droom is om ooit mee te doen aan de Olympische Spelen.