Sandra (staand rechts) en Tamara (staand links) worden gesteund door lokale ondernemers.
Sandra (staand rechts) en Tamara (staand links) worden gesteund door lokale ondernemers. Foto: Christian Pfeiffer

Het WeesperNieuws omarmt You better PINK

WEESP - Wie jarig is, trakteert! Het WeesperNieuws haakt vanwege het 25-jarig bestaan van de krant aan bij de derde editie van You better PINK. Het streven is eind dit jaar een extra vette cheque te kunnen overhandigen aan Pink Ribbon.

door Marieke van Veen

Het enthousiasme van de Weespse Sandra van der Spruit, oprichter van You better PINK, is aanstekelijk. Zo aanstekelijk dat we hebben besloten het project te omarmen. Dat zal verder reiken dan publiciteit. Er zullen ook gezamenlijke activiteiten op poten worden gezet zoals een Pink Request op Radio Weesp tijdens het Sluis-en-bruggenfeest.

Pink Request
De hoofdactiviteit van You better PINK is op zaterdag 5 november. Dan is er een groot benefietdiner in de monumentale Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Maar in de aanloop naar deze avond zullen er ook andere activiteiten plaatsvinden, zoals een (online) veiling en acties bij andere lokale evenementen zoals het eerdergenoemde Pink Request. Bij dit laatste kunnen luisteraars van Radio Weesp tegen betaling een plaat aanvragen, net zoals bij het jaarlijkse Serious Request van 3FM.

Streefbedrag
Minimaal 13.000 euro wil Van der Spruit bij elkaar krijgen. Dat is de helft van de opbrengsten van de dansfeesten in 2011 en 2013 in het Dorpshuis van Nigtevecht. Toen kwam de organisatie zo goed als volledig op de schouders van de Weespse neer. Dit jaar heeft ze gelukkig meer hulp. Tamara Schipper heeft zich bij haar gevoegd en ook diverse lokale ondernemers (zie foto) dragen een steentje bij, bijvoorbeeld door een gang van het diner te verzorgen.

Verlichte showtrap
Van der Spruit: "Die derde editie is nu al een succes. Iedereen wil erbij zijn of ook iets doen. Zo zocht ik laatst een verlichte showtrap. Via via was dat heel snel geregeld. Het geeft een kick om dat soort dingen voor elkaar te krijgen." Die showtrap en andere attributen moeten te zijner tijd alleen nog wel even in Weesp terechtkomen. Daarom is Van der Spruit op zoek naar gepensioneerde Weespers die overdag tijd hebben om haar zo nu en dan met klusjes en vrachtjes te helpen.

Pink Request: plaatjes aanvragen tijdens het S&B-feest

Veilingitems
Ook is ze op zoek naar bijzondere dingen voor de veiling: "Objecten, belevenissen, workshops, leuke items waar mensen goed op gaan bieden". De eerste items - premièrekaarten voor de nieuwe, griezelige show van Hans Klok - staan inmiddels online op www.youbetterpink.nl. De opvallendste opbrengsten worden tijdens het benefietdiner bekendgemaakt. De kaartverkoop voor het diner start in juni. Er zijn circa 200 plaatsen beschikbaar. De gasten worden die avond volledig in de watten gelegd met culinaire hoogstandjes van lokale restaurateurs, goede wijnen, entertainment, een modeshow en andere leuke verrassingen.

Nieuwsbrief
Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van de laatste nieuwtjes rond You better PINK kunnen zich via info@youbetterpink.nl aanmelden voor de nieuwsbrief. Ook potentiële donateurs en sponsors (van diensten en spullen tot geld) kunnen via dit e-mailadres contact opnemen met de organisatie van het evenement. Want hoewel het lekker gaat, moet er nog veel gebeuren.

You better PINK.