Van links naar rechts: Pieter Kors (Voorzitter & Horeca), Theo Voskuil (Penningmeester & Braderie), Robin Voorhamm (Media), Juul Voorhamm-van Wettum (Vrijwilligers), David Thomason (Landactiviteiten).
Van links naar rechts: Pieter Kors (Voorzitter & Horeca), Theo Voskuil (Penningmeester & Braderie), Robin Voorhamm (Media), Juul Voorhamm-van Wettum (Vrijwilligers), David Thomason (Landactiviteiten). Foto: Ritchie Franken

S&B-team moet op zoek naar nieuwe invulling Grote Plein

door Marieke van Veen

WEESP - De Stichting Volksfeesten Weesp (SVW) is alweer gestart met de organisatie van het Sluis-en-bruggenfeest 2016. Dat is geen kwestie van het draaiboek van vorig jaar kopiëren en hupsakee. Er zitten nog flink wat gaten in het programma.

Als je onder het genot van een hapje en een drankje kijkt naar het touwtrekken op de sluis of staat te dansen bij een liveband, dan besef je vaak niet dat een groep mensen zich op de achtergrond uit de naad werkt om dit mogelijk te maken.

Geen podium op het Grote Plein
Er komt elk jaar een hoop kijken bij het op poten zetten van drie dagen feest. En voor de 39ste editie wacht het feestcomité nog een extra uitdaging. Er is namelijk nog geen programma voor het Grote Plein. Robin Voorhamm: "RGB Events heeft aangegeven het Grote Plein niet langer te willen of kunnen organiseren." Vooralsnog betekent dat: geen podium en geen bar op deze altijd drukbezochte locatie. Dat is een behoorlijke domper voor de SVW, maar Voorhamm probeert het vooral positief te benaderen. "Het is een mooi plein, misschien is er een ander clubje dat hier iets neer wil zetten? Of misschien is er een bedrijf dat een artiest wil sponsoren? Alle ideeën zijn welkom."
Ook het schrappen van het paalzitten zorgt voor een afslanking van het feestprogramma. "Maar in dit geval is het onze eigen keus. We kregen steeds minder aanmeldingen, terwijl het ons veel mankracht en tijd kost. Daarom hebben we besloten dit onderdeel te laten vallen. We zijn nog wel aan het bekijken of er iets voor in de plaats moet komen."

Braderie is onmisbaar
Penningmeester Theo Voskuil is ondertussen druk bezig met het benaderen van standhouders voor de braderie. "Dat gaat al best goed. Van de 225 beschikbare kramen zijn de eerste 75 al gevuld. De standhouders komen vanuit het hele land hierheen en hebben vaak al eens eerder op deze braderie gestaan. Ik krijg namelijk veel aanvullende verzoeken om hetzelfde plekje als vorig jaar." De braderie is erg belangrijk voor het feest. De opbrengst maakt andere programmaonderdelen mogelijk, zoals de Wild Water Race op donderdagavond en de kindervariant daarvan op zaterdagmiddag. Voorhamm: "De animo voor de Wild Water Race neemt de laatste jaren alleen maar toe, omdat de teams andere groepjes uitdagen. Ik vind het zelf ook een leuke aftrap van drie dagen feest. De inschrijving gaat waarschijnlijk deze maand open."        

Vrijwilligers en sponsors
De rest van het programma wil Voorhamm nog niet bekendmaken: "Dat doen we liever pas eind juni/begin juli omdat we tegen die tijd weten wat lukt en wat niet." Wel wil de Weesper van de gelegenheid gebruikmaken om een oproep voor sponsors en vrijwilligers te doen. In beide gevallen geldt dat alle beetjes helpen. Sponsoring van spullen of een uurtje de handen uit de mouwen wordt ook al erg op prijs gesteld. Belangstellenden kunnen mailen naar info@sbfeest.nl.

'Voor het paalzitten was te weinig animo en het kostte ons te veel tijd'
De Wild Water Race gaat zeker door.