Aubade met burgemeester Basjan van Bochove en Karin Sonneveld.
Aubade met burgemeester Basjan van Bochove en Karin Sonneveld.

Geredde Koningsdag werd een Oranjefeest voor jong en oud

WEESP - Een dikke duim: het last minute Oranjecomité ontving voornamelijk lof voor hun inspanning om Koningsdag ook in Weesp een grootse feestdag te laten zijn.

Alle ingrediënten voor een Oranjefeest waren aanwezig: ballonnen, aubade, muziek, vrijmarkt, braderie, kinderactiviteiten en zelfs de zon liet zich ondanks de sombere voorspellingen van haar goede kant zien. De dag begon met het Wilhelmus onder begeleiding van Koninklijke Harmonie De Adelaar bij Oversingel. Binnen zongen bewoners luidkeels mee en werd de verjaardag van de Koning gevierd met een Oranjesoes. Rond 13.00 uur veegde een heftige bui de vrijmarkt vrijwel in één keer leeg. De aquabubbles, stormbaan en braderie hielden echter stand en toen de zon weer terugkeerde werd er gewoon doorgefeest in Weesp met het Grote Plein als muzikaal hart met veel lokaal dans- en muziektalent. De avond werd afgesloten met een dj-lasershow.

Hilariteit toen er om 22.00 uur plotseling een tiental vuurpijlen door de lucht schoot: het was een protest tegen het verdwijnen van vuurwerk op Koningsdag.

Vrijmarkt aan de Nieuwstad is heel gezellig.
Warming-up voor alle festiviteiten.
Op je mooist op Koningsdag.
Tot slot een lasershow op het Grote Plein.
Zie maar eens overeind te blijven in een aquabubble.
Een van de bandjes van de Muziektuin van Joachim Bosboom.