Isolde en Herman kunnen er niet op wachten: een yogazaal in de Laurentiuskerk.
Isolde en Herman kunnen er niet op wachten: een yogazaal in de Laurentiuskerk. Foto: Christian Pfeiffer

Yoga in de Laurentiuskerk

WEESP - Een deel van de Laurentiuskerk wordt yogastudio. Naast Wispe maakt nu ook het succesvolle YogaToday bekend in de kerk te gaan zitten. "Dit wordt de mooiste yogazaal van Nederland."

Isolde Zandee en Herman Lankwarden zijn verschrikkelijk enthousiast over de grote stap die ze gaan maken. Als de kerk straks wordt opgeknapt en onderverdeeld wordt in verschillende ruimtes komt het succesvolle YogaToday op de tweede verdieping.

En op niet zomaar een plek: de yogazaal strekt zich straks dwars over de kerk uit met aan allebei de kanten de rosetten (ronde glas-in-lood-ramen) als venster. "De zon komt straks op via het ene raam en gaat onder in het andere raam", zo vertelt Isolde.

YogaToday begon in maart 2013 aan de Achtergracht en is een groot succes te noemen. In september 2014 werd daarom een tweede zaal aan de Achteromstraat in gebruik genomen, maar al snel bleek ze weer op zoek moesten naar een nieuwe ruimte. Isolde en Herman hebben lang het plan gehad de Achtergracht uit te breiden toen hun naam ineens genoemd werd rond de Laurentiuskerk. "We vonden het meteen een fantastisch idee."

Lees verder op pagina 5: Het is nu wachten op de vergunningen rond de Laurentiuskerk.