Toekomst kerk steeds duidelijker.
Toekomst kerk steeds duidelijker. Foto: Christian Pfeiffer

Toekomst kerk: Wispe, YogaToday en hotelkamer

Vervolg van de voorpagina

WEESP - Een kerk is altijd een plek van verbintenis geweest, en dus voelt een yogastudio heel erg logisch. Dat zeggen Isolde en Herman van Yogatoday over hun plannen voor een yogazaal in de Laurentiuskerk. "Bij ons is verbintenis heel erg belangrijk."

De yogazaal in de kerk wordt zo'n 120 m2 groot, net iets groter dan de bestaande zaal aan de Achtergracht van 90 m2. Maar die blijft gewoon open. De zaal van de yogastudio aan de Achteromstraat (75 m2) sluit straks de deuren. "We willen de kleinschaligheid en het knusse van onze yogastudio wel behouden. Het moet geen yogafabriek worden."

Vergunningen
Wanneer YogaToday in de Laurentiuskerk de deuren openzwaait is nog even afwachten. In de tussentijd wordt een tijdelijke yogazaal in gebouw Nieuwstad 100 geopend. Kerkeigenaar Cees van Vliet heeft voor zijn plannen namelijk nog de medewerking van de gemeente en de welstandscommissie nodig. Het is nog niet bekend wanneer de vergunningaanvragen voor het werk de deur uitgaan.

De kerk
Met de aankondiging van YogaToday wordt de toekomst van de Laurentiuskerk steeds duidelijker. In het voorste deel van de kerk moet de brouwerij van Wispe komen. In de kerktoren is ruimte voor een hotelkamer en YogaToday komt in de dwarsbeuk over de breedte van de kerk. Verder staan er twee appartementen ingetekend en een inpandige garage. Isolde sluit af: "Wat hier straks gaat gebeuren is denk ik geweldig voor Weesp. Zeker met nieuwbouwwijk Weespersluis in de toekomst in de Bloemendalerpolder. Weesp bruist. Ik hoop ook dat wij met onze plannen Weespers kunnen verbinden, zeker na al die negativiteit rondom de kerk."