Streep door zandtransport langs Leeuwenveld

WEESP - Bewoners van het Leeuwenveld kunnen opgelucht ademhalen. Het grote zandtransport langs hun wijk is van de baan. De bouwers van de wijk Weespersluis meldden dat ze de Leeuwenveldroute, die tijdelijk zou zijn, niet zullen gebruiken. Er is te veel weerstand bij de bewoners en de gemeente.

De aangekondigde informatieavond op 18 mei over de Leeuwenveldroute gaat daarom niet door.

De Leeuwenveldroute had een tijdelijk alternatief moeten zijn. Liever willen de ontwikkelaars namelijk over het bedrijventerrein rijden, maar een aantal bedrijven heeft daar bezwaar tegen en stapte naar de rechter. Totdat er een uitspraak is van de rechter kan de bedrijventerreinroute niet gebruikt worden. De rechter doet naar verwachting op uiterlijk 2 juni uitspraak. Vorige week kwamen de projectontwikkelaars na overleg met de gemeenten Weesp en Gooise Meren tot het besluit om de uitspraak van de rechter af te wachten - en dus niet in de tussentijd langs Leeuwenveld te rijden. Concreet betekent het dat er geen zandauto's rijden tot begin juni. "De gemeente Weesp en de ontwikkelaars hebben er vertrouwen in dat de route over industrieterrein Noord alsnog in gebruik kan worden genomen", zo meldden ze.

Toekomstige weg
Het zandtransport is nodig bij de voorbereiding van de bouw van 2.750 woningen in de nieuwbouwwijk Weespersluis. Het gaat in de eerste bouwfase om 280 ritjes per dag, 125 dagen lang. Er zijn diverse mogelijkheden bekeken om het zand in de polder te krijgen, maar overal lagen bezwaren. Aanvoeren via een tijdelijke weg over het bedrijventerrein leek de oplossing, maar dat was buiten het bezwaar van de bedrijven gerekend. De bedrijven pleiten voor een directe route van de losplaats bij Maxis via de noordkant van de polder, via de weg die daar toch moet worden aangelegd voor de nieuwe ontsluitingsroute.