De Weesper triatleten doen het weer goed in Woerden.
De Weesper triatleten doen het weer goed in Woerden.

Weesper feestje in Woerden

WEESP - Ricardo Scholten (kwart) en Deborah Schouten (achtste) wonnen op tweede pinksterdag de altijd sfeervolle triatlon van Woerden. En er stonden nog meer Weespers op het podium.

Ondanks dat de watertemperatuur afgelopen dagen flink gedaald was tot 14,5 graden, stonden er afgelopen toch veel Weespers aan de start bij de 32e triatlon in Woerden. Waar vorig jaar oud-Weesper Stef Overmars de zege voor zich opeiste, zagen we nu Ricardo Scholten naar de eerste plaats lopen in 1:54:52. Paula van der Pouw pakte op deze afstand een mooie tweede plek bij de vrouwen 40+, goed voor een zesde plek overall. Bart Elderenbosch haalde op deze kwartafstand een mooie 11e plek (mannen 20+), Daan Boekhoorn de 15e plek (mannen 20+), Marcel van Wees de 10e plek (mannen 40+) en Jim Hagenstein de 7e plek (mannen 50+). In het overallklassement eindigden ze allemaal keurig in de top 40.

Achtste
Op de 1/8 triatlon deden de Weesper atleten het ook goed. Tim Jacobs werd tweede, op vijf seconden gevolgd door zijn broer Daan Jacobs op de derde plek. Nieuwkomer Dennis Roelofzen werd hier knap zesde. De twaalfde plek van Gijs Bergman was goed voor zilver bij de mannen onder 20. Deborah Schouten was drie minuten sneller dan vorig jaar en eindigde als tiende in het overallklassement van de achtste triatlon, net als vorig jaar goed voor de eerste plaats bij de vrouwen. Astrid de Graaf veroverde de derde plek bij de dames 20+. Magda Kesteloo was de snelste bij de vrouwen 60+.
"Een mooie dag voor de Weesper atleten. We staan aan het begin van het seizoen en dit is een mooi begin. Benieuwd naar wat het jaar gaat brengen", zo meldt Deborah Schouten.

Eerste divisie
Tim en Daan Jacobs waren een dag eerder met het eerstedivisieteam van de TTW aangetreden tijdens de eerste competitiewedstrijd in de eerste divisie. Dat liep uit op een gedeeltelijke teleurstelling. Robert Parinussa bleek zich tijdens de ochtendsessie vergist te hebben in het aantal fietsrondes en stapte te vroeg af. Er volgde diskwalificatie. Met de middagsessie maakten de Weespers veel goed. Na een sterk fietsoptreden, waarbij Arjen Soet veel zwaar kopwerk deed, maakten Robert, Tim en Daan het met het hardlopen goed af. TTW werd 's middags vijfde overall en sprong in het eindklassement naar plek acht. Het doel is in de top 3 te eindigen.

De TTW'ers komen sterk terug na diskwalificatie.