Fort Uitermeer sloot voor het eerst aan met kunst tijdens het kunstweekend in Weesp.
Fort Uitermeer sloot voor het eerst aan met kunst tijdens het kunstweekend in Weesp. Foto's: Marieke van Veen, Ruth van Kessel, Christian Pfeiffer

Kunst, shoppen en molens, wat was er dit weekend veel te beleven!

WEESP - Kunst in alle soorten en maten, kortingshoppen in alle vroegte en zelf voor molenaar spelen: ondanks of misschien juist wel dankzij het koude weer trokken de vele activiteiten dit pinksterweekend in Weesp veel bezoekers.

Weespers zochten echt hun moment dit weekend om op stap te gaan. Wie wilde profiteren van hoge kortingen kwam zaterdag al om zes uur zijn of haar bed uit en werd naast het voordeel ook met een enthousiaste ochtendzon beloond. Omdat de temperatuur echter zo laag bleef, waren de meeste ontbijtjes dit jaar binnen te vinden.

Naast de bekende kunstmanifestatie Weespers aan de Wand in de Van Houtenkerk, synagoge, bibliotheek, stadhuis en verschillende ateliers, hield ook de Theetuin haar jaarlijkse kunstweekend met Kunst op de Stelling. Dit jaar sloot Uitermeer met Proef de Kunst aan bij het Weesper kunstweekend en konden bezoekers zich vanaf de Ossenmarkt laten ophalen met een sloepje. Vooral in de namiddag toen het weer aangenamer werd, nam de drukte toe. Ook de zondag bracht veel Weespers op de been.

Weespers aan de Wand is elk jaar een weer aangename verrassing.
Vroeg op om koopjes te scoren.
Proef de Kunst op Uitermeer.
In de bibliotheek veel bekijks voor  bijzonder boek over het 'Rijks'.
En dan was het ook nog eens Molendag: plezier voor jong en oud.
Ook op de Theetuin valt er veel kunst te beleven.