Jacqueline met oranje slinger
Jacqueline met oranje slinger

Medeorganisator Koningsdag overleden

WEESP - Het onverwachte overlijden van Jacqueline van Schaick-Derks brengt een grote schok teweeg. De Weespse maakte deel uit van het last minute Oranjecomité dat dit jaar op het nippertje Koningsdag in Weesp redde.

Jacqueline van Schaick was degene die het initiatief nam om Koningsdag te laten beginnen met een aubade in Oversingel. Dit vanuit haar enthousiasme en affiniteit met ouderen. Het Oranjecomité schetst haar als een warme persoonlijkheid die met haar gastvrijheid en enthousiasme bijdroeg aan de goede sfeer binnen het team.

Jacqueline had haar eigen ergotherapiepraktijk Zo kan ook! en ze had veel kennis over het omgaan met ouderen. Voor het Vechtstede College maakte zij deel uit van de ouderraad.

Eerder was Jacqueline betrokken bij het Stadskoor Weesp, een koor opgezet na afloop van Weesp 650 jaar. In de jaren dat Weesp bedreigd werd met het doortrekken van de A6/A9 was zij zeer betrokken bij het verspreiden van het Asfaltlied, een protestlied tegen de A6/A9, gezongen door het Stadskoor.

Jacqueline van Schaick-Derks zou 22 mei 52 jaar zijn geworden. Zij laat een echtgenoot en twee dochters van 14 en 16 jaar achter.