Een op de vijf quintastics overweegt een SUV.
Een op de vijf quintastics overweegt een SUV.

Ook vijftigers rijden graag in een SUV

De verkoop van SUV's is in Europa verviervoudigd sinds 2005 en zal naar verwachting blijven stijgen. Volgens een recent onderzoek is dat niet alleen dankzij jonge gezinnen, zo meldt Ford.

In het verleden koos slechts een select aantal kampeerders, skifanaten en buitensportliefhebbers voor een SUV, maar tegenwoordig zijn ze ook populair onder moderne moeders met jonge kinderen, millennials (17- tot 34-jarigen) en quintastics, een populaire mediaterm voor actieve en jeugdige vijftigers. Volgens een nieuw onderzoek in opdracht van Ford overweegt bijna een op de drie moderne moeders om een SUV aan te schaffen, net als een op de vier millennials en een op de vijf quintastics.
"Telkens wanneer iemand voorspelt dat de verkoop van SUV's zal gaan dalen, wordt het tegendeel bewezen. Dat komt omdat SUV's een heel brede populariteit genieten onder mannen en vrouwen, jongeren en ouderen", zo zegt Roelant de Waard van Ford.

Imago
Uit het onderzoek bleek dat het imago van SUV's drastisch is veranderd. Ruim 80% zegt dat SUV's niet langer alleen maar luxueuze auto's zijn, maar dat ze de afgelopen vijf jaar ook zuiniger en milieuvriendelijker zijn geworden.

Ford maakte de onderzoeksresultaten bekend op het moment van de Europese introductie van de nieuwe Ford Edge SUV in München.