Nog even de stofzuiger erdoor en de gasten kunnen komen.
Nog even de stofzuiger erdoor en de gasten kunnen komen. Foto's: Brian Elings

Uitbreiding Hart van Weesp geeft impuls aan toerisme

WEESP - Hotel Het Hart van Weesp aan de Herengracht is al 20 jaar het middelpunt van Weesp als het om prettig verblijven gaat in de stad, maar met de recente verbouwing straalt het enige stadshotel historische allure uit. Hiermee heeft het hotel ook nog eens haar capaciteit uitgebreid van 45 naar 67 kamers. Hotelmanager Peter Jansen ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

door Ruth van Kessel

Het blijft echter niet alleen bij de uitbreiding van het hotel met 22 kamers in de nieuwbouw aan de Herengracht. Ook het oude gedeelte is bezig met een prestigieuze upgrading: een nieuwe entree met een lounge, een uitbreiding van het ontbijtgedeelte en een grotere backoffice met storeruimte voor koffers en meer. Het bruist aan de Herengracht. Als er dan toch nog wat te wensen overblijft dan is dat een terras aan Smal Weesp. Jansen: "Daar zijn we druk over met de gemeente in gesprek."

Je durft wel...
"Het was hard nodig. Het oude Hart zat regelmatig helemaal vol, we kwamen kamers tekort. Vanaf april loopt het storm en dan is het heel vervelend dat je als enige hotel van Weesp nee moet verkopen. Dat kwam te vaak voor. We zijn daarom waanzinnig wijs met de luxe kamers die we onze gasten nu kunnen aanbieden."

Een pand met historische allure
"We hadden deze huisjes aan de Herengracht al zeven jaar in ons bezit, maar het wachten was op alle vergunningen. Renovatie zat er niet in, met name vanwege de te lage verdiepingen. Ons geduldig wachten is beloond: de nieuwbouw heeft dezelfde historische aanblik als de huizen van vroeger, maar dan aangepast aan de eisen van de huidige tijd. Al het gemopper over het slopen is hiermee ook meteen verstomd."

Wie zijn de gasten?
"Naast de vaste gasten - zo'n 30% die doordeweeks in Weesp verblijft vanwege hun werk voor veelal DENSO en Abbott - zijn de gasten vooral toeristen. Mensen van over de hele wereld komen naar Weesp. De belangstelling neemt enorm toe."

Komen ze voor Weesp?
"Dat zou te mooi zijn. Nee, ze komen vooral voor Amsterdam. Amsterdam is booming en dan is een verblijf in Weesp ideaal: lekker uit de drukte, zeven minuten van het station en met vijftien minuten in hartje Amsterdam. Voor veel toeristen is Nederland toch maar klein en combineren ze de Keukenhof graag met een dagje Amsterdam of andersom."

Gaat Weesp aan ze voorbij?
"Mensen zijn juist erg aangenaam verrast over Weesp. Het is toch ook prachtig hier: de Kom, het museum, de molens, varen op de Vecht, dus na dat dagje Amsterdam kiezen mensen ook steeds vaker voor een dagje Weesp."

Doet Weesp wel genoeg aan haar gastvrijheid?
"Met Weesp Marketing gaan we de goede kant op en staan de neuzen steeds vaker dezelfde kant op. Maar het kan beter. Ikzelf zou graag zien dat de horeca en de winkeliers elkaar beter zouden versterken en meer samen zouden optrekken. Neem bijvoorbeeld het winkelen met Luilak. Hartstikke leuk de Vroege Vogel Actie, maar waarom zou je je alleen beperken tot de ochtend? Maak er een complete feestdag van, dat trekt meer mensen. De samenwerking kan echt veel beter. Maar je ziet ook dat alles valt of staat met vrijwilligers."

Kan de gemeente meer doen?
"Ik vind dat de gemeente alles wat reuring brengt in Weesp zou moeten omarmen. Toerisme is goed voor een stad: mensen geven hier hun geld uit. We beseffen misschien zelf onvoldoende wat voor goud we in handen hebben."

Ervaar je concurrentie van de B&B's en Airbnb's?
"Totaal niet, er is ruimte genoeg in Weesp. Het is juist prettig dat een toerist meerdere keuzes heeft in verschillende prijsklassen. De B&B's en het hotel werken juist samen en als de een vol is verwijzen wij naar de ander. Dat is de spirit in Weesp en die moeten we uitbouwen, willen we de stad levendig houden."

Peter Jansen hoopt nog op een terras aan het water.