Film van de week: 'The Prosecutor, The Defender, The Father and His Son'.
Film van de week: 'The Prosecutor, The Defender, The Father and His Son'.

donderdag 26 mei

Koffie om de hoek

Roskam Papelaan | 9.30 uur

Koffie-inloop voor mensen met een GGZ-achtergrond. De sfeer is gemoedelijk, iedereen is welkom. Van 9.30 tot 12.30 uur. Meer info via 0294-41 05 78.

Bingo middag

OAZ-gebouw 14.00 uur

Buurtvereniging De Achtergracht houdt de laatste bingo van dit seizoen. Alle prijzen zijn een cadeautje. Zaal open vanaf 13.30 uur.

Levenskunst

Weesper Boekhandel | 19.30 uur

Een interactieve avond met dr. Heidi Muijen over filosofische levenskunst en levensgeluk. Verschillende visies worden belicht, die vervolgens gezamenlijk worden besproken. Entree: 5 euro. Aanmelden: 0294-457711 / info@weesperboekhandel.nl.

Film: 'The Prosecutor'

City of Wesopa 20.00 uur

Het Joegoslaviëtribunaal: twee ambitieuze advocaten staan tegenover elkaar in het proces tegen Milorad Krstic. Entree € 8,-.

tot en met zaterdag 4 juni

Theaterproductie Circus Waltz

Het Domijn, Bloemendalerweg

De familie Waltz vecht al jaren voor het voortbestaan van hun circus. Hun geloof in het circus bindt hen, maar wanneer circusdirecteur Willy Waltz ernstig ziek blijkt te zijn, verandert de circusdroom in een nachtmerrie. Regie: Jori Hermsen. Kaarten zijn online te koop voor € 15,- per stuk via https://www.ticketkantoor.nl/shop/circuswaltz.

zaterdag 28 mei

Repair Café

De Wintertuin | 10.00 uur

Heeft u een kapotte waterkoker of die ene blouse waar een knoop vanaf is, kom dan naar het Repair Café om het samen met een deskundige te repareren.

Kraammarkt

Van Houten Industriepark 11a

Voor zwangere en kersverse moeders. Met kraampjes, workshops, demonstraties en consulenten. Van 10.00 tot 14.00 uur in de Verloskundige Praktijk Weesp.

Vind het Ritme in je Voeding

One Fitness | 11.00 uur

Deelnemers ontdekken in hoeverre zij een gezond voedingspatroon hebben en op welke vlakken het beter kan. Kosten: € 7,50. Inschrijven via 06-40476254 of www.kersversvoedingsadvies.nl.

City of Wesopa 25 jaar

City of Wesopa | 15.00 uur

De City viert feest, binnen en buiten met muziek, acts, eten en drinken. Vanaf 15.00 uur poppenspel, De City Speelt en livemuziek van Midlife, Skyfield en Speelman en Speelman. Deze festiviteiten zijn gratis. 's Avonds treden Niet Schieten! en feestband Embers op. Hiervoor zijn kaarten nodig, te koop via wesopa.nl.

zaterdag 28 mei tot en met zaterdag 16 juli

Zelfcompassie

YogaToday | 13.30 uur

In deze training van acht zaterdagmiddagen werken de deelnemers aan het ombuigen van de gewoonte om hard, streng en kritisch te zijn op zichzelf naar meer vriendelijkheid en zelfcompassie. De training wordt gegeven door therapeut Ronald van Aalten. Kijk voor meer info en aanmelden op www.zelfcompassie.nu.

maandag 30 mei

Seniorweb

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Informatie over cursussen en hulp en ondersteuning bij problemen met pc, tablet, smartphone etc. Laatste inloop van dit seizoen.

Jeu-de-boules

Baan Amstellandlaan 14:00 uur

Een groepje wat oudere dames en heren speelt (indien het weer het toelaat) jeu-de-boules op de jeu-de-boulesbaan op de hoek Amstellandlaan/ Waarschapsstraat. Nieuwe spelers zijn welkom.

dinsdag 31 mei

Mamacafé

Bibliotheek | 10.00 uur - 11.30 uur

Voor (aanstaande) ouders van jonge kinderen. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen.

Breicafé

OAZ-gebouw | 13.00 - 16.30 uur

Buurtvereniging De Achtergracht opent de deuren voor buurtactiviteiten zoals breicafé, spelletjes, een praatje en op afspraak biljarten. Toegang: gratis.

Spreekuur Rechtswinkel

Papelaan 99 | 19.30 uur

Weespers kunnen binnenlopen voor hulp en advies op het juridisch gebied. Aan iedere bezoeker wordt per consult een bijdrage naar draagkracht gevraagd met een minimum van € 2,-.

woensdag 1 juni

Administratie voor Elkaar

Gebouw Papelaan 99 | 9.30 uur

Voor vragen op administratief gebied, zoals hulp bij schrijven van brieven aan organisaties en het invullen van allerhande formulieren. Een afspraak is niet nodig.

Bewegen is gezond

Fitness One | 18.30 uur

Vrouwen kunnen kennismaken met de sportieve activiteiten van Fitness One. Voor liefhebbers is er een wandeling met na afloop een lekkere smoothie, koffie of thee. Aanmelden voor deze activiteit op 0643981582.

donderdag 2 juni

Tablet Café

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Deze ochtend staat het programma Windows 10 centraal, met alle ins en outs over deze nieuwste versie van Windows. De toegang is vrij. Deze ochtend wordt georganiseerd samen met Seniorweb.

Alzheimer Café

Hotel Hart van Weesp | 19.30 uur

Thema: Zorgwekkende zorgweigeraars. Vanuit onbegrip of ontkenning kunnen dementerenden heel ver gaan in het weigeren van hulp, zorg en begeleiding. Moet je accepteren dat iemand hulp weigert? Gastspreker is Marloes Martens van GGZ Centraal. Entree en koffie gratis.

zaterdag 4 juni

Inwonersbijeenkomst

Het Lichthuis | 14.00 uur

Weespers worden uitgenodigd hun ervaringen, vragen en behoeften op het gebied van meedoen in de maatschappij, mantelzorg en jeugdzorg te delen. Aanmelden via: adviesraadsociaaldomein@weesp.nl.

City Quiz XXL

City of Wesopa | 20.30 uur

Het quizseizoen wordt afgesloten met de City Quiz XXL. Er kunnen ruim 25 teams meedoen. Deelname kost € 25,- per team. Aanmelden via cityquiz@wesopa.nl.

Ontdek Weesp

Centrum / De Vecht | 13.30 uur

De ideale combinatie om Weesp te beleven. Na een korte stadswandeling maken de deelnemers een vaartocht over de Vecht. Kosten: € 12,50 p.p. inclusief een drankje naar keuze. Duur: 3 uur. Verzamelen bij de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Reserveren via cora.sloot@mooiweesp.nl, meer info via www.mooiweesp.nl/excursie. Bij slecht weer (hevige regen) is gratis annuleren mogelijk.

doorlopend

Expositie Het Lichthuis

Het Lichthuis

In de maanden mei, juni en juli exposeert John van Velzen. Hij is 15 jaar geleden begonnen met schilderen en maakt met acrylverf vooral natuurschilderijen en stillevens. Het Lichthuis is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.30 tot 12.00 uur.

Embers sluit zaterdag het jubileum van de City af.