Kees en Bianca de Graaf willen niet dat wethouder Tuning schapen laat komen.
Kees en Bianca de Graaf willen niet dat wethouder Tuning schapen laat komen.

Zaak bij rechter, schapen komen voorlopig niet

WEESP - De komst van de schaapskudde naar de Weesper schansen wordt uitgesteld. Zoals aangekondigd viel donderdag bij de gemeente een brief van de rechtbank op de mat. De Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp wil de komst van de schapen tegenhouden zolang er nog een rechtszaak over het maaien op de schansen loopt.

Wethouder Herman Tuning: "Wij kregen van de rechtbank donderdag een brief binnen waarin de aanvraag van een voorlopige voorziening voor de schapen is aangekondigd. In die brief stond een aantal vragen aan de gemeente Weesp waarop we binnen een week antwoord dienen te geven."

Onduidelijk
Omdat het onduidelijk is of Weesp ondertussen wel mag doorgaan met het halen van de schapen naar de schansen, heeft de wethouder besloten de proef uit te stellen. De schaapskudde zou deze week in Weesp worden verwelkomd, dat gaat dus niet door. "We gaan nu eerst die vragen beantwoorden en dan wachten we de zitting over de voorlopige voorziening af", verklaart de wethouder.
Maaibeleid
Kees en Bianca de Graaf van de Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp lieten dinsdag al aan de Weesper gemeenteraad weten dat zij voornemens waren de komst van de schapen te blokkeren. De reden: de stichting is het in het algemeen niet eens met het maaibeleid voor de schansen. Of het gras wordt gekortwiekt door machines of door grazende schapen doet volgens de twee in dit opzicht niet terzake. Zij beschouwen grazen ook als een vorm van maaien. Volgens hen leidt maaien op deze locatie tot aantasting van het leefgebied van beschermde soorten.