Sandra van der Spruit en Tamara Schipper zijn druk bezig met de voorbereidingen.
Sandra van der Spruit en Tamara Schipper zijn druk bezig met de voorbereidingen. Foto: Ruth van Kessel

'Reserveer een tafel en wij leggen je volledig in de watten'

WEESP - Zoek tien mensen bij elkaar met wie je een leuke avond wilt hebben en ga zondag 5 juni naar www.youbetterpink.nl om een tafel te reserveren. Wie het een beetje voortvarend aanpakt heeft de grootste kans om erbij te zijn, want op is op.

door Marieke van Veen

Sandra van der Spruit vindt het ontzettend spannend. "We zijn al maanden bezig met de voorbereidingen en iedereen reageert superenthousiast. Maar ja: komen ze straks ook echt?" De Weespse hoopt dat de 200 stoelen binnen no time zijn uitverkocht. "Dat zou me veel rust geven en het zet me ook in een steviger positie bij het verder uitwerken van de plannen. Sponsors komen nu eenmaal makkelijker over de brug als ze weten dat er veel belangstelling is voor je evenement."

Duizend euro per tafel
Duizend euro kost een tafel voor tien personen. Dat is best prijzig, geeft Sandra toe. "Maar daar krijg je die zaterdag 5 november wel écht iets voor. Een volledig verzorgde avond op een prachtige locatie - de Grote Kerk - met heerlijk eten, mooie wijnen en gevarieerd vermaak." De opbrengst gaat naar Pink Ribbon, dat geld inzamelt voor onderzoek naar borstkanker.

Ander publiek
Met het benefietdiner slaat ze een andere weg in. "Dit is compleet anders dan de feestavonden die ik onder dezelfde naam en voor hetzelfde goede doel in Nigtevecht hield. Dat is een weloverwogen keuze. Dit soort evenementen kun je alleen maar organiseren als je er lol in hebt en ik was toe aan een nieuwe uitdaging. De consequentie is dat ik een deel van mijn doelgroep kwijtraak. Die vindt het diner in de kerk te duur of niet leuk. Mochten zij You better PINK nog steeds willen steunen - en dat hoop ik natuurlijk wel - dan kunnen zij wel meedoen aan de andere activiteiten, zoals de veiling en PINK Request.

PINK Request
Zoals we al eerder schreven omarmt het WeesperNieuws deze editie van You better PINK. Onze krant bestaat 25 jaar en dat vieren we door samen op te trekken in de hoop een nog hogere opbrengst te realiseren. Daarom staan You better PINK en het WeesperNieuws/Radio Weesp samen op de braderie van het Sluis-en-bruggenfeest. Bezoekers kunnen in ruil voor een gift plaatjes aanvragen.

Kom ook in actie!
En net als bij het glazen huis van 3FM Serious Request kunnen mensen ook donaties en opbrengsten van lokale initiatieven langsbrengen. Denk daarbij aan een sponsorloop, een statiegeldactie, heitje-voor-een-karweitje etc. Er zijn vast scholen, families, buurten, (sport)clubs en andere organisaties die willen aanhaken. Zij kunnen zich aanmelden via info@youbetterpink.nl of stuur een mailtje naar de redactie. Wellicht zien we elkaar dan eind augustus in het 'roze huis'!

De kaartverkoop start zondag. De reserveringen worden aangenomen op volgorde van binnenkomst, dus wie het eerst komt wie het eerst maalt.