Rishi Sewkaransing (rechts) en de kok van Coco hebben zin in hun nieuwe avontuur.
Rishi Sewkaransing (rechts) en de kok van Coco hebben zin in hun nieuwe avontuur. Foto: Marieke van Veen

E. du Perronstraat wordt steeds meer een foodstrip

WEESP - In Amsterdam-West hebben ze de Foodhallen, in de Bijlmer de World of Food en in Weesp hebben we Rishi Sewkaransing. Samen met collega-ondernemers maakt hij van de E. du Perronstraat een soort Weesper foodstrip.

door Marieke van Veen

In 2014 startte Sewkaransing het Surinaams-Javaans afhaalcentrum Simran's, in 2015 kwam daar Wok Together bij en afgelopen zaterdag opende hij Coco Weesp met Amerikaanse fried chicken en mediterraanse visgerechten. Allemaal in hetzelfde pand, maar wel met separate afhaalbalies, (open) keukens en wachtruimtes.

Buren
Links van Sewkaransings zaken zitten snackbar Erik en Sushi Supply, aan de rechterkant zitten pizzabakker Benissimo en afhaalchinees Jumbo. Tussen de eetzaken door bevinden zich praktijken op het gebied van acupunctuur, massage en tandprotheses. Sewkaransing fietst zijn buren expres niet in de wielen. "Soms overlappen onze gerechten een klein beetje, maar er zitten hier allemaal verschillende keukens. Dat is eerder een aanvulling dan concurrentie."

Steeds iets nieuws
De uitbreidingen zijn vooral het gevolg van gesprekken met klanten: "Het pand dat ik huur is vrij groot. Ik wist lange tijd niet zo goed wat ik met de nog lege ruimte aanmoest. Maar bij Simran's begonnen de klanten steeds over onze verse en lekkere groenten. Dat leidde tot Wok Together, waar mensen zelf een gezond wokgerecht kunnen samenstellen met onder meer keuze uit kip of garnalen. Dat leidde weer tot gesprekken over fried chicken en hoe lekker vis en zeevruchten zijn als je ze op mediterraanse wijze bereidt. En dat dit er in Weesp eigenlijk nog niet was op afhaalgebied. Ik besloot ook dat gat op te vullen."

Goed voor de buurt
In het begin gaf Sewkaransing ook nog zelf rijlessen bij zijn rijschool 2Gether. "Maar dat ging niet meer. Deze eetzaken slokken al mijn tijd op, ik ben hier zeven dagen per week. Ik ben eindverantwoordelijk, dus ik wil zien hoe het eten hier de keuken uitgaat." Simran's, Coco en Wok Together zijn afhaalzaken, geen restaurants. Toch hangt er een gezellige sfeer. Aan de statafels eten buurtbewoners samen een hapje terwijl ze bijpraten. "Doordat we het pand hebben opgeknapt en er gezellige bedrijvigheid is, is deze buurt erop vooruitgegaan. Dat horen we tenminste vaak en daar ben ik best trots op."
Tot slot: Een Ethiopisch afhaalrestaurant is er ook nog niet in Weesp. "Nee, nee... Hier blijft het bij. Ik heb ook geen ruimte meer."

Zeven afhaalzaken met verschillende keukens binnen dertig meter