Donderdag in de City: de verfilming van 'Knielen op een bed violen'.
Donderdag in de City: de verfilming van 'Knielen op een bed violen'.

donderdag 2 juni

Tablet Café

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Deze ochtend staat het programma Windows 10 centraal met alle ins en outs die van belang zijn bij deze nieuwste versie van Windows. De toegang is vrij. Deze ochtend wordt georganiseerd in samenwerking met Seniorweb.

Alzheimer Café

Hotel Hart van Weesp | 19.30 uur

Thema: 'Zorgwekkende zorgweigeraars'. Vanuit onbegrip of ontkenning kunnen dementerenden heel ver gaan in het weigeren van hulp, zorg en begeleiding. Moet je accepteren dat iemand hulp weigert? Gastspreker is Marloes Martens van GGZ Centraal. Entree en koffie gratis.

Knielen op een bed violen

City of Wesopa | 20.00 uur

Verfilming van de bestseller van Jan Siebelink. Na dramatische gebeurtenissen twijfelt bloemenkweker Hans Sievez aan zijn plaats in het leven. 'Verlossing' komt in de persoon van Jozef Mieras, een prediker die Sievez meesleurt in een sektarische leer van hel en verdoemenis. € 8,-.

vrijdag 3 juni

Circus Waltz

Het Domijn | 20.00 uur

Wanneer circusdirecteur Willy Waltz ernstig ziek blijkt te zijn, verandert de circusdroom in een nachtmerrie. De conflicten binnen de familie Waltz worden op scherp gezet. Kaarten zijn alleen online te koop via ticketkantoor.nl/shop/circuswaltz.

zaterdag 4 juni

Open dag

Oversingel | 11.00 uur

Oversingel opent de deuren voor belangstellenden. Tussen 11.00 en 14.00 uur worden er rondleidingen gegeven. In Oversingel kunnen ouderen wonen combineren met faciliteiten en zorg op maat.

Expositie

Grote Kerk | 13.00 - 16.00 uur

Elke zaterdagmiddag gedurende de lente en de zomer exposeert priester-kunstenaar Jan Haen met 'Kerk BinnensteBuiten' in de Grote Kerk aan de Nieuwstraat.

Wandelen en varen

Centrum / De Vecht | 13.30 uur

Eerst een korte een stadswandeling daarna een vaartocht over de Vecht. Kosten: € 12,50 p.p. inclusief een drankje naar keuze. Reserveren via cora.sloot@mooiweesp.nl. Bij slecht weer (hevige regen) gratis annuleren.

Circus Waltz

Het Domijn | 20.00 uur

Wanneer circusdirecteur Willy Waltz ernstig ziek blijkt te zijn, verandert de circusdroom in een nachtmerrie. De conflicten binnen de familie Waltz worden op scherp gezet. Kaarten zijn alleen online te koop via ticketkantoor.nl/shop/circuswaltz.

City Quiz XXL

City of Wesopa | 20.30 uur

Het quizseizoen wordt afgesloten met de City XXL quiz. Er kunnen ruim 25 teams meedoen. Deelname kost € 25,- per team. Aanmelden via cityquiz@wesopa.nl.

maandag 6 juni

Jeu-de-boules

Baan Amstellandlaan | 14.00 uur

Een aantal wat oudere dames en heren speelt (indien het weer het toelaat) iedere maandag jeu-de-boules op de baan op de hoek Amstellandlaan/ Waarschapsstraat. Nieuwe spelers zijn welkom.

dinsdag 7 juni

Theater voor ondernemers

City of Wesopa | 19.30 uur

De bibliotheek en de IVW trakteren Weesper ondernemers op een avond over marketing en het kennen van je klanten. Karen Romme en Richard Bordes zijn de sprekers. Leden van de IVW en BVO hebben gratis toegang, anderen 10 euro. Aanmelden kan via www.ivw-weesp.nl en www.bibliotheekgooienmeer.nl.

Breicafé

OAZ-gebouw | 13.00 - 16.30 uur

Buurtvereniging De Achtergracht heeft elke dinsdag van 13.00 t/m 16.30 uur haar deuren open voor buurtactiviteiten, zoals breicafé, spelletjes, een praatje en op afspraak biljarten. Locatie: OAZ-gebouw, Fijnvandraatlaan 2. Toegang: gratis.

Rechtswinkel

Papelaan 99 | 19.30 - 20.30 uur

Inloopspreekuur voor Weespers met problemen op juridisch gebied. Aan iedere bezoeker wordt per consult een bijdrage gevraagd van minimaal € 2,-.

woensdag 8 juni

Administratie voor Elkaar

Papelaan 99 | 9.30 - 11.00 uur

Voor vragen op administratief gebied, zoals hulp bij schrijven van brieven aan organisaties en het invullen van allerhande formulieren. Een afspraak is niet nodig.

Mamacafé

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Voor (aanstaande) ouders van jonge kinderen. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen.

Rode Kruis Soos

De Roskam | 13.30 uur

Voor een praatje, een spelletje en een kopje koffie. Voor inlichtingen bel 06-13898245.

woensdag 8 tot en met donderdag 9 juni

Fietstweedaagse

Papelaan 126 | 18.00 - 19.00 uur

Leuke routes van 25/30 km met een versnapering onderweg en op de tweede avond finish bij Nelis IJssalon met een ijsje voor elke deelnemer. De start is tussen 18.00 en 19.00 uur bij TFC Weesp. De inschrijving is bij de start. Kosten deelname: € 5,- voor twee avonden, € 3,- voor één avond. Kinderen t/m 15 jaar en leden van TFC Weesp doen gratis mee. Voor meer info zie www.tfcweesp.nl en Facebook.

donderdag 9 juni

Film: 'Monsieur Chocolat'

City of Wesopa | 20.00 uur

Historisch-biografisch drama over de op- en ondergang van Rafael Padilla, de eerste zwarte podiumartiest van Frankrijk. Entree: 8 euro.

zaterdag 11 juni

Kangoeroe Klup

Argus | 10.00 uur

Voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Ook niet-leden zijn welkom om te komen sporten en spelen. Er zijn spelletjes met ballen, pionnen, hoepels en meer.

Middag v/h Spannende Boek

Weesper Boek

Verschillende Nederlandse auteurs worden geïnterviewd: 12.00 uur Bart-Jan Kazemier, 13.00 uur Joop van Riessen, 14.00 uur Liz Brouwer, 15.00 uur Esther Werneke, 16.00 uur Eveline Karman. Deze middag is onderdeel van de Spannende Boeken Weken in juni. Simon de Waal heeft het geschenkboek Vector geschreven, dat klanten bij een aankoop cadeau krijgen.

Fortenvaarexcursie

Fort Ossenmarkt | 13.00 uur

Na een rondleiding over de Bakkerschans en door Fort Ossenmarkt volgt een vaartocht over de Vecht langs Fort Uitermeer naar het bijzondere natuurfort bij Hinderdam: het 'Jurassic Park' onder de forten. Deelname kost € 24,50 per persoon. Reserveren via info@leisurehistory.nl.

doorlopend

Expositie Lichthuis

Lichthuis

Tot eind juli exposeert John van Velzen. Hij is vijftien jaar geleden gaan schilderen en maakt met acrylverf vooral natuurschilderijen en stillevens. Het Lichthuis is van dinsdag t/m donderdag open van 9.30 tot 12.00 uur.

Circus Waltz is vrijdag en zaterdag nog op Het Domijn te zien.