Ali (links) en Tolga Bozkurt.
Ali (links) en Tolga Bozkurt. Foto: Ruth van Kessel

Broers openen ALF Tweewielers in Weesp

WEESP - Pas een week is ALF Tweewielers open en nu al spreken de broers Ali en Tolga Bozkurt van een succes: "We voelen ons enorm welkom in Weesp."

Weespers zijn ontzettend hartelijk, is een van de eerste dingen die Ali Bozkurt opmerkt als hij het heeft over de start van zijn eigen rijwielhandel in het oude Videoland. "Als geboren en getogen Haarlemmer ben ik de Haarlemse mentaliteit gewend: toen ik daar acht jaar geleden de deuren opende van een rijwielhandel waren de mensen juist heel negatief. Van wat komen zij hier doen? In Weesp staan mensen juist open voor nieuwe initiatieven."

ALF Tweewielers is de tweede fietswinkel van de broers Ali en Tolga Bozkurt en Ali's vrouw Filiz. De rijwielhandel in Haarlem hebben ze na drie jaar van de hand gedaan; na een verhuizing naar Weesp was onze stad een meer voor de hand liggende keuze. Ali is als manager vooral achter de schermen actief en combineert de winkel met zijn beveiligingsbedrijf: ALF Diensten. Tolga en Filiz runnen de dagelijkse zaken in de rijwielhandel.
ALF richt zich vooral op service aan de klant. Ali: "De reparaties voeren we snel uit en zo nodig krijgt de klant een leenfiets mee. De fiets-APK is nieuw in Weesp: op vijftien punten wordt de fiets gecheckt en krijgt de klant advies. Vooralsnog richten wij ons vooral op stadsfietsen, maar voor alle soorten fietsen hebben we onderdelen in huis. Ook kunnen mensen hier terecht voor een nieuwe of tweedehands fiets en ook dat assortiment willen we uitbreiden met toer- en racefietsen. Van toeristen kregen we de vraag om een huurfiets. Verhuur doen we nu dus ook. Dat is het leuke aan ondernemen: we kunnen het doen zoals we willen."