'Monsieur Chocolat' draait donderdag in de City.
'Monsieur Chocolat' draait donderdag in de City.

woensdag 8 juni en donderdag 9 juni

Fietstweedaagse

Clubhuis TFC Weesp | 18.00 uur

Leuke routes van 25/30 km met een versnapering onderweg en op de tweede avond finish bij Nelis IJssalon met een ijsje voor elke deelnemer. De start is tussen 18.00 en 19.00 uur bij TFC Weesp. De inschrijving is bij de start. Kosten deelname: € 5,- voor twee avonden, € 3,- voor één avond. Kinderen t/m 15 jaar en leden van TFC Weesp doen gratis mee. Voor meer info zie www.tfcweesp.nl.

donderdag 9 juni

Film: 'Monsieur Chocolat'

City of Wesopa | 20.00 uur

Historisch-biografisch drama over opkomst en ondergang van Rafael Padilla, de eerste zwarte podiumartiest van Frankrijk. De levensgenieter werd eind negentiende eeuw een daverend succes als de stereotiepe, zwarte clown Monsieur Chocolat, die optrad met de serieuzere, witte clown George Footit. Entree: 8 euro.

vrijdag 10 juni

WeesperAvond

Synagoge | 20.00 uur

Nico Dalmulder, Alice Draijer en 'Rooie' Gerrit Portengen maken hun opwachting op de Weesper Avond. Die gaat deze keer over herinneringen aan Weesp. De organisatoren hopen dat de bezoekers zich laten inspireren door bijzondere verhalen en ervaringen van oude Weespers. Na afloop is er een borrel. Meer informatie op weesperavond.nl.

vrijdag 10 juni en         zaterdag 11 juni

Ophalen oud papier

Weesp | 8.00 uur

Vrijdag 10 juni wordt het oud papier opgehaald in het centrum, de rest van Weesp is zaterdag 11 juni aan de beurt. Voor beide dagen geldt: het papier graag buiten zetten voor 08.00 uur.

zaterdag 11 juni

Kangoeroe Klup

Argus Papelaan | 10.00 uur

Voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Ook niet-leden zijn welkom om te komen sporten en spelen. Er zijn spelletjes met ballen, pionnen, hoepels en meer.

Middag v/h spannende boek

Weesper Boekhandel | 12.00 uur

Verschillende Nederlandse auteurs worden geïnterviewd worden door Esther Werneke. Het programma: 12.00 Bart-Jan Kazemier, 13.00 uur Joop van Riessen, 14.00 uur Liz Brouwer, 15.00 uur: Esther Werneke, 16.00 uur Eveline Karman. Deze middag is onderdeel van de Spannende Boeken Weken die van 3 tot en met 19 juni worden gehouden.

Fortenvaarexcursie

Fort Ossenmarkt | 13.00 uur

Na een rondleiding over de Bakkerschans en door Fort Ossenmarkt volgt een vaartocht over de Vecht langs Fort Uitermeer naar het bijzondere natuurfort bij Hinderdam: het 'Jurassic Park' onder de forten. Deelname kost € 24,50 per persoon. Reserveren via info@leisurehistory.nl.

Grote Kerk geopend

Grote Kerk | 13.00 - 16.00 uur

De Grote Kerk is gedurende de zomermaanden geopend voor publiek. Er zijn tweedehands boeken te koop, er is een kunstexpositie met werken van priester-kunstenaar Jan Haen en het gebouw kan worden bezichtigd.

zondag 12 juni

Cycling Marathon editie 2016

Fitness Center Weesp | 9.30 uur

Kom spinnen voor het goede doel. Dit jaar is dat de Stichting ALS Nederland. Bij mooi weer vindt de spinningmarathon buiten plaats. De kosten bedragen € 5,- per uur per fiets.

Naama Liany

Synagoge | 15.00 uur

Naama Liany zingt liederen van Leonard Bernstein, George Gershwin, Milhaud en Kurt Weil. Liany is geboren in Israël, studeerde in New York en woont momenteel in Parijs. In Weesp gaat ze onder de noemer 'Metro (Paris) - Subway (NYC)' de dialoog aan met pianist Jean Baptiste Milon. Toegangsprijs: € 15,- aan de zaal; € 12,50 in de voorverkoop via www.kunstenisrael.nl/tickets.

maandag 13 juni

Seniorweb

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Seniorweb gaat nog even door met de inloopochtenden: informatie over cursussen en hulp en ondersteuning bij pc's, tablets en smartphone etc.

Koffiemiddag De Zonnebloem

De Wintertuin | 14.00 uur

Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie, thee of een glas fris, een spelletje te komen doen of aan te schuiven aan de kletstafel. De entreeprijs bedraagt 2 euro. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. De koffiemiddag duurt tot 16.00 uur.

Jeu-de-boules

Baan Amstellandlaan | 14.00 uur

Een aantal wat oudere dames en heren speelt (indien het weer het toelaat) iedere maandag jeu-de-boules op de baan op de hoek Amstellandlaan/ Waarschapsstraat. Nieuwe spelers zijn welkom.

dinsdag 14 juni

Breicafé

OAZ-gebouw | 13.00 - 16.30 uur

Buurtvereniging De Achtergracht opent de deuren voor buurtactiviteiten zoals breicafé, spelletjes, een praatje en op afspraak biljarten. Locatie: OAZ-gebouw, Fijnvandraatlaan 2. Toegang: gratis.

Rechtswinkel

Papelaan 99 | 19.30 - 20.30 uur

Inloopspreekuur voor Weespers met problemen op juridisch gebied. Aan iedere bezoeker wordt per consult een bijdrage gevraagd van minimaal € 2,-.

dinsdag 14 juni

Mamacafé

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé in de bibliotheek. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Thema: 'Op vakantie met kleine kinderen'.

woensdag 15 juni

Administratie voor Elkaar

Papelaan 99 | 9.30 - 11.00 uur

Voor vragen op administratief gebied, zoals hulp bij schrijven van brieven aan organisaties en het invullen van allerhande formulieren. Een afspraak is niet nodig.

donderdag 16 juni

Film: 'Next to her'

City of Wesopa | 20.00 uur

Deze film vertelt het verhaal van de 27-jarige Chelli die de opvoeding van haar verstandelijk gehandicapte jongere zus voor haar rekening neemt. Entree € 8,-.

vrijdag 17 juni tot en met zondag 19 juni

Bezoek

City of Wesopa

Kindertheatergroep De Citybende staat op de planken met de familievoorstelling 'Bezoek'. In het stuk staan ontmoetingen centraal. Wat als op een dag de bel gaat en er een vreemde voor de deur staat. Doe je open? Laat je hem binnen? Wat biedt je hem aan? Waar ga je het over hebben? Of laat je hem liever op de stoep staan in de hoop je dat hij weer stilletjes verdwijnt? De Citybende maakt fantasievolle familievoorstellingen voor jong en oud waarin de belevingswereld van kinderen centraal staat. Er spelen 19 kinderen tussen de 8 en de 12 jaar mee. Het is de laatste voorstelling onder leiding van regisseurs Maartje Ghijsen en Lenne Koning. Zij dragen het stokje over aan Elke Schouten. Voor kaarten en speeltijden: wesopa.nl.

Zondag in de synagoge: Naama Liany.