De videoclip voor 'Gaat ze met me mee' is opgenomen in Huizen.
De videoclip voor 'Gaat ze met me mee' is opgenomen in Huizen.

Ricardo Metz wil de nieuwe Jan Smit worden

WEESP - Zingen deed Ricardo Metz altijd al graag, maar een optreden tijdens een benefietconcert in Rotterdam bracht het balletje echt aan het rollen. Volkszanger Hans Leeman stapte na afloop op de Weesper af en bood hem zijn diensten als impresario aan. Inmiddels is Metz' eerste single 'Gaat ze met me mee' een feit.

door Marieke van Veen

Metz is geen onbekende in Weesp. Hij heeft een aantal keer meegedaan aan het paalzitten tijdens het Sluis-en-bruggenfeest. Tot twee keer toe hield hij het de volle 50 uur vol en streek hiermee prijzengeld op. Een deel hiervan doneerde hij aan goede doelen.

Stevige kritiek
Desondanks roept zijn verschijning bij sommige mensen negatieve reacties op. Toen WeesperNieuws.nl vorige week een bericht plaatste over de single en de bijbehorende videoclip was de kritiek niet mals. Een deel van de reacties was zo grof dat de redactie ze weg moest halen. Metz maakt zich er echter niet druk om. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind, zo redeneert hij. "Van dat soort opmerkingen trek ik me niks aan. Ik hou vast aan de positieve reacties. Met afgunst kan ik niks", laat hij onbewogen weten.

'Dit liedje past bij mij'
Het was een vriendin van zijn moeder die hem uitnodigde te komen zingen op een bijeenkomst ten gunste van stichting De Opkikker. "Zij is zelf ook zangeres en zocht nog wat andere acts voor dat concert. Ik kreeg toen leuke reacties en er werd me ook hulp aangeboden bij het opstarten van een zangcarrière. Die hulp heb ik met beide handen aangepakt." Metz' eerste single heet 'Gaat ze met me mee'. "Samen met de producer en mijn impresario hebben we meerdere potentiële nummers beluisterd. Bij dit liedje zeiden we allemaal tegelijk: dit is 'm! Het past bij mijn stem en past bij mij als persoon." De bijbehorende videoclip is opgenomen op verschillende locaties in Huizen. Zijn tegenspeelster is een vriendin van Metz. De clip op YouTube is al ruim elfduizend keer bekeken.

"Verder is een plugger bezig mijn single onder de aandacht te brengen van de radiostations en zijn we bezig boekingen binnen te halen. Dat begint te lopen. Zo zing ik volgende maand tijdens de Vierdaagse op twee verschillende dagen op een buitenpodium van een café in Nijmegen, daar heb ik heel veel zin in!". Naast zijn eigen nummer zingt Metz dan liedjes van onder meer Jan Smit. "Het moderne levenslied ligt me goed. Ik zou graag de nieuwe Jan Smit worden." Boekingen via
zangerricardometz@gmail.com.

'Vervelende reacties doen me niks. Ik sta boven afgunst'