WeespProeft is de Weesper versie van het Herengrachtdiner in Muiden.
WeespProeft is de Weesper versie van het Herengrachtdiner in Muiden.

Openluchtdiner voor Kinderfonds Mama's

WEESP - Hapjes, drankjes, muziek en hopelijk veel bezoekers en een warme avondzon. Dat zijn de ingrediƫnten van het nieuwe evenement WeespProeft. De eerste editie wordt zaterdag 9 juli gehouden en is een initiatief van Rotary Weesp-Vechtstreek Noord.

door Marieke van Veen

Rotary Weesp is al eerder in actie gekomen voor Kinderfonds Mama's, een fonds dat Zuid-Afrikaanse vrouwen steunt die dagelijkse zorg en veiligheid bieden aan kinderen in ernstige armoede. Vorige keer was er een kampeerfeest op het terrein van Fort Uitermeer, dit keer is er gekozen voor een culinair evenement in de Nieuwstraat.

Hapjes en drankjes
Minevitus, 't Weesperplein, Kookers en Aaltje zijn de deelnemende restaurants en IJssalon Nelis, Kaashandel Gijs Klein en Wispe Bier brengen elk hun eigen specialiteit. Vanuit twee bars worden dranken geserveerd. Bart Schweitzer van Rotary Weesp-Vechtstreek Noord: "Het wordt een feest als op een Frans dorpsplein met kraampjes, eten en drinken aan lange tafels en gezellige muziek".
Bezoekers betalen 10 euro entree en kunnen vervolgens tussen 17.00 en 23.00 uur naar hartenlust door de straat flaneren. Bij de deelnemende restaurants zijn kleine gerechtjes te koop die onder het genot van een goed glas wijn of een lekker koud biertje kunnen worden genuttigd aan een van de tafels.

De opbrengst komt ten goede van Kinderfonds Mama's. Rotary Weesp steunt Mama Mapula, een vrouw die vele kansarme (wees)kinderen opvangt. Kaarten zijn te koop bij de restaurants en VVV-Weesp in de Weesper Boekhandel.