Afbeelding
Foto: Femke Berkhout

De vrijwilligers van Weesp Gastvrij, door ons uitgeroepen tot Weespers van het Jaar, heten u op 25 juni weer welkom voor het Culinair Cultureel Shoppingfestival in het centrum van Weesp. We stellen een aantal van hen aan u voor.

Jouw rol bij Weesp Gastvrij?
"Ik ga bij de winkeliers langs en probeer ze enthousiast te krijgen om mee te doen. Zeggen ze ja, dan denk ik mee over wat ze zouden kunnen doen. Vorig jaar was het best een klus, dit jaar merk ik dat mensen het event kennen en enthousiast zijn. Nu is het nog een kwestie van posters ophangen en de flyers verspreiden."

Wat is jouw drive?
"Ik vind het superleuk om met elkaar wat neer te zetten, uit een trots gevoel over Weesp. Vorig jaar speelde ook mee dat er veel winkelpanden leeg stonden en als je dan ziet hoe winkels, horeca en andere enthousiastelingen samen de krachten bundelen om een fantastische dag neer te zetten en Weesp positief op de kaart te zetten, dan vind ik dat geweldig. Nu maar hopen dat het weer net zo lekker wordt als vorig jaar en dat er gezellig veel mensen op de been zullen zijn op 25 juni."

Wat vind jij het mooiste aan Weesp?
"Elke keer als ik vanaf het station langs het water Weesp in loop, word ik getroffen door de schoonheid van onze stad. De Vecht kronkelt zo mooi door Weesp, dat is elke dag genieten."

En jouw geheime tip?
"Op het Weesperplein op het stoepje van de Weesper Synagoge een ijsje van Nelis eten."