Afbeelding

Pinkpop

Jan: "Met Jan Kooper."
Stefan: "Met Stefan. En...!? Hoe was het op Pinkpop? Ik zag je op tv met Doe Maar. Geweldig, wat een sfeer en goed ook! Heb je backstage Rammstein nog ontmoet en James Morrison, Matt Simons, Lukas Graham? En heb je Paul McCartney nog gesproken, die is ooit in Weesp geweest heb ik wel eens gehoord. En Lionel Richie? Die schijnt in het echt heel toegankelijk te zijn. Zeker ook heel laat geworden met afterparty's en heb jullie nog gejammed in de VIP-bar? Was er trouwens ook een zwembad voor de artiesten en Jan... zeg niet dat je bent doorgezakt met Lianne la Havas. En zo'n Henny Vrienten, blijft die dan ook nog heel lang hangen? Ik schat zo in dat Ernst Janz, vrij snel na een optreden naar huis gaat? Of juist niet? En hoe was de catering? Zeker heel oriëntaals en wordt er dan ook tussen neus en lippen door veel drugs gebruikt? Dus…Jan hoe was het? Je komt aan achter de schermen - en dan..???"
Jan: "Hé, goeiemorgen. Ja was leuk. Volgens mij was het een goed optreden. Iets korter dan anders. Wat wel apart is, dat als je het podium opstapt het lijkt alsof je voor een grindpad speelt totdat halverwege het optreden het grindpad begint te bewegen. Na afloop even Jan Smeets nog een hand gegeven en toen dekking gezocht voor de explosies van Rammstein."
Stefan: "Okay…. Dus verder geen bekenden gezien? Hoe laat was je dan in Weesp?"
Jan: "Half 12 heb ik nog een biertje gedronken in café Bijna Thuis en toen naar huis..."
Stefan: "Alleen?"
Jan: "Nee, de Red Hot Chilli Peppers bleven slapen."
Stefan: "Wow!!! Zeker laat geworden?"
Jan: "Nee, want zij moesten ook vroeg op."
Stefan: "Oh."
Jan: "Anthony heeft nog wel de volgende ochtend even in de Vecht gezwommen, dat was leuk."
Stefan: "De zanger van de Peppers heeft naakt in de Vecht gezwommen..??!!"
Jan: "Yep, hij was trouwens behoorlijk uit z'n hum. Hij vond dat 'ie niet zuiver had gezongen'. Ik zei als grap dat het zijn 'unique selling point' was, daar klaarde hij gek genoeg van op. Daarna heb ik gebakken eitjes gemaakt en zijn ze vertrokken. Jij nog iets leuks gedaan het weekend?"
Stefan: "Eh... nee niet echt. Voetbal en Pinkpop gekeken. O ja, ik heb ook een heerlijke boerderijkip gegeten bij Selena!"
Jan: "Sorry ik moet ophangen, heb zo afspraak bij de kapper. Hou vol Stefan.
Stefan: "Eh... hou vol Jan."