Donderdag 30 juni in de City: Der Staat gegen Fritz Bauer.
Donderdag 30 juni in de City: Der Staat gegen Fritz Bauer.

donderdag 23 juni

El Abrazo de la serpiente

City of Wesopa | 20:00 uur

De Amazone in de eerste helft van de 20ste eeuw. De inheemse cultuur, de vernietiging ervan, de inmenging van westerlingen, missionarissen en de magie van het woud; het komt allemaal voorbij als in een roes. Gefilmd in zwart-wit. gebaseerd op de reisdagboeken van de Duitse etnograaf Theodor Koch-Grünberg (1872-1924) en de Amerikaanse bioloog Richard Evans Schultes Entree € 8,-.

vrijdag 24 juni

SUP-clinic

Stationsweg | v.a. 16:00 uur

Op initiatief van BSR Weesp verzorgt SUP-pro Morene Dekker SUP-clinics op de Vecht. Locatie: de steiger bij café ‘t Helletje aan de Stationsweg. Er zijn clinics om 16.00 en 17.30 uur. Kosten 20 euro inclusief materiaal. Voor gevorderden is er om 19.00 uur een tour. Kosten 25 euro. Aanmelden: 06 21 20 22 22.

zaterdag 25 juni

Rommelmarkt

Evangelische Gemeente

De Evangelische Gemeente houdt vanaf 09.00 uur een rommel- en curiosamarkt. De opbrengst is voor stichting Open Doors (vervolgde christenen).

Weesp Gastvrij

Centrum Weesp

De tweede editie van Weesp Gastvrij wordt nog leuker en gezelliger. Tijdens dit culinaire en culturele shopping evenement staat samen genieten van theater, lekker eten en drinken, creativiteit en het winkelen in Weesp centraal. Kijk voor meer info op pagina 21.

Kerk open

Grote Kerk | 13:00 - 16:00 uur

Elke zaterdagmiddag is de Grote Kerk open voor publiek. Met een boekenverkoop en de expositie 'Kerk BinnensteBuiten' van Priester-Kunstenaar Jan Haen.

Jubileum Synagoge

Synagoge | 20:00 uur

Stichting Vrienden van de Weesper Synagoge bestaat 20 jaar en viert dit met een jubileumconcert. Shura Lipovsky en haar ensemble Novaya Shira brengen bekende Jiddische volksliederen, nieuwe Jiddische liederen en Chassidische verhalen ten gehore. Toegang: € 15,00 aan de zaal, inclusief consumpties. Voorverkoop: € 12,50 bij de Weesper Boekhandel of www.synagogeweesp.nl.

zondag 26 juni

Vechtloop

's-Gravelandseweg | 11:30 uur

Prestatieloop voor jong en oud. Het parcours gaat door centrum Weesp en langs de rivier de Vecht (afhankelijk van de afstand). Afstanden: 2,5 km, 5 km, 10 km, 15 km en 21 km. Starttijden vanav 11.30 uur, zie www.vechtloop.nl. Voor de jongsten is er om 10.45 uur een Mini-Kids-Run.

maandag 27 juni

Seniorweb

Bibliotheek Weesp | 10:00 uur

Inloopochtend voor informatie over cursussen en hulp en ondersteuning bij problemen met PC, Tablet, Smartphone etc. De laatste inloop van dit seizoen, Seniorweb gaat met vakantie tot september.

maandag 27 juni

Jeu de Boules

Baan Amstellandlaan | 14:00 uur

Elke maandag speelt een aantal wat oudere dames en heren (indien het weer het toelaat) jeu-de-boules op de baan op de hoek Amstellandlaan/ Waarschapsstraat. Nieuwe spelers zijn welkom.

maandag 27 juni tot en met zaterdag 2 juli

Boekenverkoop

Bibliotheek Weesp

De bibliotheek ruimt op. De afgeschreven boeken kunnen voor een zacht prijsje worden gekocht, fijn voor in de vakantie.

dinsdag 28 juni

Mamacafé

Bibliotheek | 10:00 - 11:30 uur

Voor (aanstaande) ouders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Thema: Vertelkastje, Marion leest voor.

Breicafé

OAZ-gebouw | 13:00 - 16:30 uur

Buurtvereniging De Achtergracht opent de deuren voor buurtactiviteiten, zoals een breicafé, spelletjes, een praatje en op afspraak biljarten. Locatie: OAZ gebouw, Fijnvandraatlaan 2. Toegang: gratis.

Rechtswinkel

Papelaan 99 | 19:30 - 20.30 uur

Rechtswinkel Weesp houdt inloopspreekuur voor Weespers met problemen op het juridisch gebied. Aan iedere bezoeker wordt een bijdrage naar draagkracht gevraagd van minimaal € 2,-.

woensdag 29 juni

Administratie voor Elkaar

Papelaan 99 | 9:30 - 11:00 uur

Administratie voor Elkaar houdt spreekuur voor vragen op administratief gebied, zoals hulp bij schrijven van brieven aan organisaties en het invullen van allerhande formulieren. Een afspraak is niet nodig.

donderdag 30 juni

Der staat gegen Fritz Bauer

City of Wesopa | 20:00 uur

De Duitse openbare aanklager Fritz Bauer werd eind jaren vijftig bij het opsporen van oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann tegengewerkt door de Duitse regering. Der Staat gegen Fritz Bauer is een fascinerend, voor de Duitse overheid beschamend, verslag van Bauers jacht op Adolf Eichmann. Entree: € 8,-.

vrijdag 1 juli

Buitenyoga

De Nieuwe Achtkant 9:00 uur

In de maanden juli en augustus geeft YogaToday weer buitenyoga. Dit is ook voor niet-leden. Een zomerkaart voor 8 lessen kost 60 euro. De lessen zijn op Bastion De Nieuwe Achtkant (Ossenmarkt).

Korte Mouw Concert

Plein Slijkstraat | 19:30 uur

De eerste van een cyclus zomeravondconcerten. Christiaan de Jong op gitaar: van renaissance tot heden. Met werken van onder anderen Bach, Scarlatti, Lauro en Villalobos. Publiek kan plaatsnemen op het aanwezige stadsmeubilair of zelf iets meenemen. Een gift wordt op prijs gesteld.

zaterdag 2 juli

Kerk open

Grote Kerk | 13:00 - 16:00 uur

Elke zaterdagmiddag is de Grote Kerk open voor publiek. Met een boekenverkoop en de expositie 'Kerk BinnensteBuiten' van Priester-Kunstenaar Jan Haen.

Welkom in Weesp rondleiding

Centrum Weesp 13:30 uur

Voor nieuwe inwoners en andere belangstellenden. Een uitgebreide informatieve stadswandeling met bezoek aan een monument. Voor de kinderen is er onderweg een speurtocht. Verzamelen bij de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Deelname: € 5,50 per persoon. Aanmelden via cora.sloot@mooiweesp.nl / 0294 - 431878.

zondag 3 juli

Film : De Helleveeg

City of Wesopa | 20.00 uur

Door een gruwelijk voorval uit haar jeugd ontpopt de getraumatiseerde tante Tiny zich tot een ware kenau. Met haar meedogenloze tong sneert, blaft en beledigt zij zich door menig familiefeestje. Dit tot vermaak van neefje Albert die ontdekt waarom Tiny zo van haar naasten walgt. Entree € 8,-.

Synagoge viert jubileum met Shura Lipovsky.