Jantien Euwe is elke werkdag te zien in 'Summertime: The Bucketlist'.
Jantien Euwe is elke werkdag te zien in 'Summertime: The Bucketlist'. Foto: SBS/Elvin

Naar huis gestuurd bij K3, nu een dagelijks tv-programma

door Marieke van Veen

WEESP - Crowdsurfen tijdens een concert, binnenkijken in een chipsfabriek, botox uitproberen... Dit is slechts een greep uit de bucketlist van de 28-jarige Jantien Euwe uit Weesp. En waterskiën leek haar ook te gek, maar dat kan ze inmiddels afstrepen - zo was onlangs op Veronica te zien in het nieuwe televisieprogramma 'Summertime: The Bucketlist'.

De musicalactrice deed vorig jaar mee aan K3 zoekt K3. Ze gooide hoge ogen bij de audities, maar sneuvelde in de ronde erna. Jammer, maar toch heeft haar deelname haar veel gebracht.

YouTube-kanaal
"Ik kreeg na K3 zoekt K3 via Instagram, Twitter en Facebook veel vragen van jonge meiden over het doen van audities en dergelijke. Ik liep er al een tijdje mee rond, maar na al die vragen besloot ik mijn plannen voor een eigen YouTube-kanaal echt te gaan uitvoeren." Iedere maandag en donderdag plaatst de 28-jarige Weespse op het YouTube-kanaal 'Jantien Euwe' een vlog over haar werk, leven, audities en reizen, aangevuld met tips en win-acties. Binnen een paar maanden had ze ruim 9000 abonnees. Sommige vlogs zijn ruim 11.000 keer bekeken.

Bucketlist afwerken
"Mijn vlog-succes leverde me nieuwe contacten op en dat heeft geleid tot deze mooie presentatieklus." De Weespse is elke werkdag om 18.00 uur te zien in 'Summertime: The Bucketlist' waarin een

Als vlogger had Jantien binnen een paar maanden 9000 abonnees

groepje creators de ideale zomer beleeft door elkaars wensen uit te laten komen. "Maar dan ook nog eens op een hele vette manier. Zo wilde ik heel graag eens waterskiën. Dat kan natuurlijk gewoon ergens op een plas, maar ik heb dus gewaterskied op de Amsterdamse grachten, zo ontzettend gaaf!"

Chips en botox
In de rubriek Onderons in het WeesperNieuws van 11 november 2015 vertelde de Euwe al dat ze rustig een zak chips als avondeten eet. "Ik ben echt heel erg gek op chips, daarom staat een bezoek aan een chipsfabriek ook op mijn bucketlist". Dat is dan nog te begrijpen, maar waarom wil ze in hemelsnaam een botoxbehandeling? "Omdat ik daar heel nieuwsgierig naar ben. Hoe voelt het? Wat doet het? En het is maar tijdelijke hé, botox is na drie maanden uitgewerkt." Of ze ook eens een Summertime-item in Weesp komt opnemen, kan Euwe nog niet zeggen: "Maar dat is eigenlijk wel een heel leuk idee, ik zal eens kijken wat ik kan doen."

Drukke zomer
Voor 'Summertime: The Bucketlist' is Euwe tot eind augustus vier tot vijf dagen per week op pad. "En tussendoor blijf ik natuurlijk ook vloggen, dus het is een drukke zomer voor me, maar vooral heel erg leuk!"