Afbeelding

Marianne's warming-up

Julia de Leeuw
startnummer 1604

Nog 10 weken, dan is het alweer zo ver. De startlijsten zijn bekend, de schoenen zijn weer gepoetst en de banden weer opgepompt. Tijd voor de voorbereidingen. Mijn eerste blik op de startlijst doet mij een beetje huiveren. Al jaren kom ik namelijk glansrijk als laatste Weesper dame van de eerste startserie over de finish. Het rijtje dames is dit jaar echter langer, en er prijken een paar nieuwe namen op. Een daarvan is Julia, die dit jaar voor de tweede keer mee doet. Eens kijken of ik dit jaar een dame achter mij kan laten! Een paar zinnen verder in mijn gesprek met Julia heb ik die hoop echter al laten varen. Als gymdocente zocht ze na haar opleiding een nieuwe sport, en triatlon bleek die sport te zijn. Hardlopen deed ze al, fietsen eigenlijk ook wel, en zwemmen had ze wel geleerd op de ALO. En inmiddels heeft ze ook al bedacht dat er een halve triatlon op de agenda komt.

Ook al zat ze vorig jaar in de tweede serie, door een snellere fiets- en looptijd had ze me toen ook al verslagen. En zo tussen neus en lippen door blijkt dat ze eigenlijk niet echt een doel heeft, behalve sneller zijn dan vorig jaar. Julia traint nu regelmatig op het zwemmen en het lopen bij de TTW en Jim Hagenstein, en een snellere tijd lijkt daarmee gegarandeerd. Mijn enige hoop is nog dat ik haar op het zwemmen voor kan blijven. Dan moet dat mijn doel maar zijn.

Voordat Marianne Klijnstra op 4 september zelf van start gaat, vraagt ze zich af hoe andere Weesper deelnemers dat toch aanpakken, die WeesperNieuws Triatlon. ΒΆ