Bart van Berkel en Toon Rozen bij de lancering van CressToday in maart.
Bart van Berkel en Toon Rozen bij de lancering van CressToday in maart. Foto: Ruth van Kessel

Pop-up diners in de Theetuin: de tafels vliegen weg

WEESP - Toen Toon Roozen in maart zijn kweekkast CressToday lanceerde, was 'Masterchef' Bart van Berkel erbij. De kok was zowel over de Theetuin als over het kweekkastje van Roozen erg te spreken en liet weten best eens iets samen te willen doen. Het blijft niet bij woorden: vrijdag 8 en zaterdag 9 juli verzorgen de twee onder de naam 'De Tuin op Tafel' pop-up diners.

"Per avond kunnen we dertig tot veertig gasten kwijt", vertelt Roozen. "Het gaat snel. De vrijdag is al uitverkocht, voor de zaterdag zijn er nog enkele tafels beschikbaar." Hij hoopt op mooi weer, dan kan er worden gegeten in de Theetuin. Valt het weer tegen, dan wordt er uitgeweken naar het theehuis, ook geen probleem.

Van Berkel, die in 2014 het tv-programma Masterchef Holland won, gaat koken met de culinaire kiemen van Roozen. Wat er precies op tafel komt blijft nog even een verrassing, maar het gaat in ieder geval om een viergangendiner van 45 euro. Drankjes gaan via een wijnarrangement of per glas. Reserveren kan via de website
ontdekhetgeheimvandechef.nl.