De makers van One minute of gay.
De makers van One minute of gay.

De eerste 'One minute of gay' komt eraan

WEESP - Daniƫlle Meyer van Zone 1380 en Theaterpand Weesp start maandag 4 juli met dagelijkse vlogs op haar YouTube-kanaal One minute of gay.

In een kort introfilmpje op YouTube laat Meyer weten dat ze er steeds meer behoefte aan heeft om uit de schaduw te treden en zichzelf te laten zien.

Toneelgroep Weesp
In datzelfde filmpje maakt de kijker ook kennis met Marike, Benthe en Anne, die regelmatig in de vlogs zullen opduiken. Zij spelen allemaal bij Toneelgroep Weesp, waarvan Meyer de regisseur is. Eerder dit jaar en ook tijdens Weesp Gastvrij voerde deze groep het stuk Uitgekleed op. Deze voorstelling is gebaseerd op Orange Is The New Black, een Netflix-serie met grote aanhang in de LGBT (Lesbian Gay Biseksual and Transgender)-scene.

YouTube-maagden
Niemand van de dames heeft al eerder gevlogd: "We zijn bijna honderd procent lesbisch, 30-plus en YouTube-maagd. Maar dat betekent niet dat we het niet gaan doen!", schrijft Meyer op de bijbehorende Facebook-pagina One minute of gay. Ze laat haar volgers weten elke dag een stukje van haar leven met ze te delen.

De eerste echte vlog komt maandag 4 juli om 18.00 uur online.