Kleien en schminken in de Kinderspeelstraat.
Kleien en schminken in de Kinderspeelstraat. Foto: André Verheul

Kinderspeelstraat

De Kinderspeelstraat wordt dit jaar op zaterdag 27 augustus gehouden. Diverse kinderdagverblijven uit Weesp zullen deze dag van 12.00 tot 20.00 uur allerlei spelletjes verzorgen, maar ook andere activiteiten zoals schminken. De Herengracht, waar de kinderen terechtkunnen, zal ook worden opgevrolijkt met de inmiddels welbekende rode kleibus van Hanna de Mink van het Kleiatelier (www.klei-atelier.nl). Hanna gaat de kinderen helpen met het maken van de mooiste dingen. Zin in een dansje? Dansschool Van Harten geeft demonstraties en meedoen mag! Inschrijven is niet nodig.

Markten

Ze zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het beeld van het S&B-feest: de Verenigingenmarkt, de Kunstmarkt en de grote braderie. Theo Voskuil van Voskuil Verhuur Service uit Weesp organiseert namens het feest deze markten en hij weet ons te vertellen dat er voor alle drie de markten nog enkele plekken beschikbaar zijn.

De Verenigingenmarkt vindt dit jaar wederom plaats op de donderdagavond, maar dan wel op een andere locatie. Omdat we de afgelopen jaren hebben gemerkt dat het in de Nieuwstraat steeds drukker werd, verplaatsen we de markt naar de Nieuwstad. Zo geven we alle verenigingen die zichzelf willen promoten de kans een plek te bemachtigen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

De Kunstmarkt is een groeiend concept waarbij kunstenaars hun werk tonen en verkopen. Jaar op jaar op jaar groeit deze markt op de Oudegracht ter hoogte van het Grote Plein. Ook nu kunnen we weer melden dat er alweer meer aanmeldingen zijn dan vorig jaar. Kunstenaars kunnen zich nog steeds aanmelden.

De braderie van het S&B-feest is de grootste in de regio. Met meer dan 220 kramen wordt de bezoeker een grote afwisseling in producten en diensten geboden. Op de braderie staan zowel Weesper detaillisten als externe standhouders op vrijdag 26 augustus 2016 van 14.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 27 augustus 2016 van 12.00 tot 20.00 uur in het gehele centrum van Weesp.

Inschrijven voor een kraam tijdens een van deze drie Sluis-en-bruggenmarkten kan via de website www.sbfeest.nl.