Vorig jaar in Muiden, zaterdag in Weesp: het culinaire event WeespProeft.
Vorig jaar in Muiden, zaterdag in Weesp: het culinaire event WeespProeft.

woensdag 6 juli

Administratie voor Elkaar

Papelaan 99 | 9.30 - 11.00 uur

Inloopspreekuur voor Weespers met vragen op administratief gebied, zoals hulp bij schrijven van brieven aan organisaties en het invullen van allerhande formulieren. Dit is voorlopig de laatste inloop vanwege een zomerstop.

Mamacafé Weesp

Bibliotheek | 10.00 - 11.30 uur

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé in de Bibliotheek om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen.

vrijdag 8 juli

Buitenyoga

De Nieuwe Achtkant | 9.00 uur

YogaToday geeft buitenyoga op de Ossenmarkt. Dit is ook voor niet-leden. Een zomerkaart voor 8 lessen kost 60 euro.

Stadswandeling

Grote Kerk | 19.00 uur

Ontdek Historisch Weesp en maak een wandeling met de Historische Kring. In de zomer vertrekt er elke vrijdag om 19.00 uur vanaf de Grote Kerk aan de Nieuwstraat een ervaren stadsgids. Aanmelden niet nodig. Kosten 3,50 euro per persoon. De wandeling duurt anderhalf uur.

Korte Mouw Concert

Plein Slijkstraat | 19.30 uur

Zomeravondconcert. Christiaan de Jong speelt op gitaar het programma 'Van renaissance tot heden', met werken van onder anderen Bach, Scarlatti, Villalobos en eigen werk. Publiek kan plaatsnemen op het aanwezige stadsmeubilair of zelf een klapstoeltje of kussen meenemen. Entree vrij, maar een gift wordt op prijs gesteld.

vrijdag 8 juli en zaterdag 9 juli

Oud papier

Weesp | 8.00 uur

Vrijdag wordt in het centrum van Weesp het oud papier opgehaald. De andere wijken zijn zaterdag aan de beurt. Voor beide dagen geldt: het papier graag buiten zetten voor 08.00 uur.

zaterdag 9 juli

Expositie

Grote Kerk | 13.00 - 16.00 uur

Bewonder het interieur, snuffel tussen de tweedehands boeken en bezoek de expositie 'Kerk BinnensteBuiten van priester-kunstenaar Jan Haen.

Vrouwen van Weesp

Grote Plein | 14.00 uur

Vrouwenuitje: verzamelen bij het gemeentehuis voor een rondleiding in het Gemeentemuseum van Weesp. Daarna is er een barbecue op Achter 't Vosje. Aanmelden via 06-43981582.

Back 2 School Event

Weesper Boekhandel | 14.00 uur

Verschillende Weesper ondernemers houden in de Weesper Boekhandel een gezamenlijk Back 2 School Event. Met een dj, korting op schoolartikelen, rugtassen van Bijvoet, zonnebrillen van Pearle, veiligfietsenadvies van ALF en kickboksdemonstraties. Een gele Amerikaanse schoolbus zorgt voor extra sfeer.

WeespProeft

Nieuwstraat 17.00 uur

De eerste editie van WeespProeft, een culinair evenement ten bate van Kinderfonds Mama’s waarbij restaurateurs uit Weesp bijzondere hapjes verzorgen. Het wordt een feest als op een Frans dorpsplein met kraampjes, eten en drinken aan lange tafels en gezellige muziek. De entree is 10 euro. Rotary Weesp Vechtstreek Noord organiseert dit evenement.

dinsdag 12 juli

Mamacafé Weesp

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé in de Bibliotheek om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Dit keer met een Bas en Muis-voorstelling om de zomer te vieren. Zie www.basenmuis.nl.

Rechtswinkel-inloop

Papelaan 99 | 19.30 - 20.30 uur

Rechtswinkel Weesp biedt Weespers hulp bij problemen op juridisch gebied. Aan iedere bezoeker wordt een bijdrage van minimaal € 2,-. gevraagd. Een afspraak maken is niet nodig. Vanaf volgende week is de Rechtswinkel gesloten tot aan het eind van de grote vakantie.

vrijdag 15 juli

Buitenyoga

De Nieuwe Achtkant | 9.00 uur

YogaToday geeft buitenyoga op Bastion de Nieuwe Achtkant op de Ossenmarkt. Deze lessen zijn ook voor niet-leden. Een zomerkaart voor 8 lessen kost 60 euro.

Stadswandeling

Grote Kerk 19.00 uur

Ontdek Historisch Weesp en maak een wandeling met de Historische Kring. In de zomer vertrekt er elke vrijdag om 19.00 uur vanaf de Grote Kerk aan de Nieuwstraat een ervaren stadsgids. Aanmelden niet nodig. Kosten 3,50 euro per persoon. De wandeling duurt anderhalf uur.

Korte Mouw Concert

Plein Slijkstraat | 19.30 uur

Zomeravondconcert met Christiaan de Jong op gitaar + effecten. Zuid-Amerikaans, flamencojazz en soundscapes. Entree vrij, maar een gift wordt op prijs gesteld.

zaterdag 16 juli

Zomeropening kerk

Grote Kerk | 13.00 - 16.00

Bekijk het interieur, snuffel tussen de tweedehands boeken en bezoek de expositie 'Kerk BinnensteBuiten' van Jan Haen.

woensdag 20 juli

Mamacafé Weesp

Bibliotheek Weesp 10.00 uur

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé in de Bibliotheek om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Dit is het laatste Mamacafé voor de zomervakantie, op 23 augustus start het Mamacafé weer.

Kinderrondleiding

Grote Kerk | 13.30 uur

Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Met een bezoek aan een monument, een speurtocht met schat en spelen bij Don Bosco. Deelname kost € 5,50 - inclusief limonade, een verrassing en entree speeltuin. Aanmelden: mooiweesp.nl.

Woensdag 6 en dinsdag 12 juli: Mamacafé in De Bibliotheek.