Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Groots

Stefan: "Stefan."
Jan: "En hoe was het?"
Stefan: "Geweldig! Onvergelijkbaar goed, ruim drieënhalf uur heeft-ie gespeeld. Liedjes over de grote liefde, het gebrek eraan en de hunkering ernaar. Zijn strijd tegen de mensen op deze wereld die geen enkel respect hebben voor de natuur. Het podium werd voor aanvang ingezaaid en vervolgens kwamen er onkruidverdelgers: die spoten alles weg… En in die gifwolken zette hij op een honkietonkpiano 'After the Goldrush' in. Hij is namelijk ook al jaren bezig om de maffia van Monsanto aan te klagen, een multinational die onder andere nog steeds een soort landbouwgif verkoopt waardoor er straks geen bij meer overblijft. Wat natuurlijk het begin kan zijn van het eind. Het was echt het meest inspirerende optreden ooit!"
Jan: "Neil Young, Ziggodome afgelopen zaterdag...? Ik bedoelde eigenlijk Weesp Proeft..."
Stefan: "Nee, dat was Weesp Gastvrij."
Jan: "Nee, Weesp Proeft is weer wat anders. Maar jij was naar Neil Young dus?"
Stefan: "Ja, en jij?"
Jan: "Nou, ik had een Tinderdate met iemand uit postcodegebied 1410."
Stefan: "O, en jij 1382 toch? Was het hoopvol?"
Jan: "Qua postcode zeker! Zoals je weet stond er op WeesperNieuws.nl dat uit gedegen onderzoek is gebleken dat Weesper mannen bovengemiddeld groot geschapen zijn en zij had postcode Naarden en de mannen in Naarden lopen ver achter op Weesp. Zo'n bericht geeft natuurlijk een schitterend nieuwe invulling aan het begrip komkommertijd. Maar goed, we hebben het vooral gehad over de thema's die ook besproken werden in de column van Hans Burggraaf. Zij leest altijd zijn columns en in zijn laatste column ging het over zijn boosheid over de Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp en de grote ergernis over het niet uit te roeien onkruid."
Stefan: "Had zij toevallig last van zevenblad?"
Jan: "Ja, en dan houdt het toch een beetje op. Toen ik onthulde dat ik geboren ben in Arnhem, wat in het onderzoek veel lager scoorde dan Weesp, was de chemie weg. Ik had beter naar Neil Young kunnen gaan. Had ik hem na afloop kunnen vertellen dat Weesp op de wereld een beetje een Asterix-en-Obelix-dorpje is met mensen van de Stichting Flora en Fauna Bescherming bijvoorbeeld, die misschien wel iets te veel toverdrank hebben gedronken, maar zonder enig eigenbelang het beste groen met ons voor hebben. En dat die mensen dan door sommigen vergeleken worden met onkruid, dat is prima! Want onkruid vergaat niet. En dan had ik verder nog een hele leuke avond gehad met Neil, en dan had hij op het eind misschien een geintje gemaakt: How big is the Weesper dick?'
Dan had ik gezegd: Bigger than life..."
Stefan: "Haahaa!! Trouwens, is Hans een geboren Weesper?"
Jan: "Ik denk het niet, jij toch ook niet?"
Stefan: "Nee."
Jan: "Hou vol en fijne vakantie."
Stefan: "Hou vol!"